Hlavní obsah

Nová alba: Bob Dylan, Jakub Ondra, Nebe, Zrní, Mastodon a další

Právo, Jaroslav Špulák

Je jaro, a tak se albový trh začíná plnit zajímavými novinkami. Mezi ně lze počítat čerstvé počiny Boba Dylana, Jakuba Ondry či skupin Nebe, Mastodon nebo Zrní. A další zajímavosti je také dobré nepřehlédnout.

Článek

Bob Dylan: Triplicate

Foto: Columbia

Nová alba

Americký písničkář Bob Dylan vydal své vůbec první trojalbum s názvem Triplicate. Každý z disků, které se jmenují Til The Sun Goes Down, Devil Dolls a Comin‘ Home Late, obsahuje deset nových verzí klasických amerických písní.

Zrní: Jiskřící

Foto: Applause Booking

Nová alba

Novinka kladenské formace Zrní prohlubuje již zavedený výraz kapely, korunuje jej a současně do něho vpouští prvky elektroniky. Není jí přespříliš, je to vkusné a chytré. Texty spojuje motiv krize.

Nebe: Souřadnice

Foto: BrainZone

Nová alba

Třetí album havířovské skupiny Nebe nabízí písně, které jsou velmi dobře zaranžované, vygradované, postavené a odehrané i odzpívané. Chybí jim jen výraznější a silnější melodické linky, které by z nich v oblasti poprocku udělaly hity. Jejich nevtíravost je ale sympatická.

Jakub Ondra: Old Town Square

Foto: Four Music

Nová alba

Český písničkář Jakub Ondra žije sen. Při jeho pouličním hraní v Německu si ho všiml zástupce společnosti Four Music, u které vydává své první album. Je anglicky zpívané a jsou na něm upřímné a emotivní písně.

Nelly Furtado: The Ride

Foto: Nelstar

Nová alba

Kanadská zpěvačka Nelly Furtado přichází se svým šestým studiovým albem. Pokračuje na něm ve své cestě k jiskřivému a sofistikovanému indie popu, ve kterém nelze přeslechnout prvky r’n’b.

Mastodon: Emperor Of Sand

Foto: Warner Music

Nová alba

Americká progresmetalová kapela Mastodon je na svém sedmém studiovém albu ve svém živlu. Hraje si s motivy, skvěle aranžuje, v kompozicích často překvapuje nevídanou dynamikou a vše podává s naprostou přirozeností a lehkostí.

Grog: Mona Lisa ze Stodolní

Foto: archív kapely Grog

Nová alba

Grog je rocková skupina z Havířova, jejíž kořeny sahají až do devadesátých let. Kolekce Mona Lisa ze Stodolní je pátá v její diskografii. Kapela má rockový základ, ze kterého vytahuje příjemné melodie. Písně zpívá česky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám