Hlavní obsah

Krátký český film uspěl na soutěži 48 Hour Film Project

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Bio Buddy Jana Chramosty a Janka Cingroše uspěl v kategoriích nejlepší režie (1. místo) a nejlepší film (2. místo) v celosvětové soutěži 48 Hour Film Project.

Foto: Bontonfilm

Režisér Jan Chramosta (vlevo) a herec Nikola Orozovič

Článek

Chramosta a Cingroš z autorské skupiny Popojedem Production měli za úkol vymyslet, natočit a dokončit krátký film podle zadání za 48 hodin a uspěli v celosvětové konkurenci.

„Jan Chramosta převzal ceny v Seattlu v USA. Jeho film byl oceněn jako 2. nejlepší ze 150 vítězů lokálních soutěží z celého světa a navíc získal cenu za nejlepší režii,” oznámil ve čtvrtek Lukáš Vedral ze společnosti Bontonfilm.

Díky krátkému filmu Bio Buddy se mladí čeští tvůrci dostali také na festival do Cannes.

“Už když bylo ohlášeno, že byl náš film vybrán pro projekci v Cannes, cítili jsme se jako vítězové. Konkurence tu byla ohromně silná. Patřit mezi deset světově nejlepších by nám bohatě stačilo. Když jsme na udílení cen proměnili dvě ze čtyř nominací, tak jsem se cítil jako ve snu,“ řekl Chramosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám