Hlavní obsah

Filmové premiéry: Masaryk, Nechte zpívat Mišíka, Kong: ostrov lebek a Smrt v Sarajevu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dvanácti Českými lvy jde do kin Masaryk. Jitka Němcová natočila celovečerní dokument Nechte zpívat Mišíka. Kong: Ostrov lebek je akční fantasy, kde se cesta za poznáním mění v boj o přežití. Smrt v Sarajevu je politický thriller i provokativní drama.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 9. týden

Článek

Masaryk

Trailer k filmu Masaryk

Tříletý výsek (1937 - 1939) ze života syna TGM Jana Masaryka sleduje film, který zachycuje dilemata jeho života. Chtěl být jen umělcem a bohémem, ale musel se zabývat politikou. Měl rád ženy a bujné večírky, ale mezi nimi musel vést složitá diplomatická jednání. A trpěl bezmocí a pocitem vlastního selhání v souvislosti s mnichovskou dohodou.

Masaryk, Česko/ Slovensko 2016, 113 min., historické drama, režie: Júlis Ševčík, hrají: Karel Roden, Edvard Beneš, Arly Joverová a další.

Nechte zpívat Mišíka

Trailer k filmu Nechte zpívat Mišíka

Filmový příběh Vladimíra Mišíka je složen z mozaiky jeho vzpomínání, písní, dobových i osobních archivů, z rozhovorů s kolegy, blízkými přáteli a rodinou. Střídá se fiktivní prostor na „Mišíkově planetce" s realitou na planetě Zemi. Součástí Vladimírova osudu je i téma nepoznaného otce, amerického vojáka, po němž zbyly jen matčiny vzpomínky a dvě fotografie.

Nechte zpívat Mišíka, Česko 2017, dokument, 100 min., režie: Jitka Němcová, účinkují: Vladimír Mišík, Adam Mišík, Radim Hladík st. a další.

Kong: ostrov lebek

Trailer k filmu Kong: Ostrov lebekVideo: Freeman Ent.

Příběh týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou.

Kong: ostrov lebek, USA / Vietnam 2017, akční fantasy, 118 min., režie: Jordan Vogt-Roberts, hrají: Tom Hiddleston, Brie Larson, Corey Hawkins a další.

Smrt v Sarajevu

Trailer k filmu Smrt v SarajevuVideo: Film Europe

Na půdorysu jediné budovy kloubí režisér Danis Tanović filozoficko-historickou disputaci o konfliktech evropského kontinentu, civilní lidskou (tragi)komedii o jedné neúspěšné zaměstnanecké stávce a modelový příběh.

Smrt v Sarajevu, Bosna a Hercegovina/ Francie 2016, drama, 85 min., režie: Danis Tanovic, hrají: Snezana Vidovic, Izudin Bajrovic, Jacques Weber a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám