Hlavní obsah

V Hollywoodu už chystají Oscary, v ulicích se staví dekorace

Novinky, Stanislav Dvořák

Na proslulém Hollywood Boulevardu se již pět dní předem stavějí dekorace, pódia a další vybavení. Přípravy na Oscary jsou v plném proudu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Los Angeles vrcholí přípravy na OscaryVideo: Reuters

 
Článek

Navzdory dešti musí dělníci postavit obří obrazovky a lešení, aby bylo ve chvíli příjezdu limuzín s hollywoodskými hvězdami vše perfektní.

Nejvíce nominací na Oscara letos získal romantický muzikál La La Land. Film Damiena Chazela jich posbíral čtrnáct. V kategorii nejlepší film se utkají snímky Příchozí, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Skrytá čísla, Lion, Moonlight či Místo u moře.

Na nejlepší herečku v hlavní roli byly nominovány Isabelle Huppertová (Elle), Ruth Neggaová (Loving), Natalie Portmanová (Jackie), Emma Stoneová (La La Land) a Meryl Streepová (Božská Florence), na nejlepšího herce v hlavní roli Casey Affleck (Místo u moře), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Tohle je náš svět) a Denzel Washington (Fences).

Mezi režiséry jsou to Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle (La La Land), Barry Jenkins (Moonlight), Kenneth Lonergan (Místo u moře) a Denis Villeneuve (Příchozí).

Předání Oscarů proběhne v neděli 26. února večer amerického času (pondělí ráno středoevropského času). O Oscarech rozhoduje 6600 členů akademie. V posledních letech se výrazně proměnila podle pravidel politické korektnosti. Hromadně tam začali nabírat etnické menšiny, protože filmovému průmyslu prý vládne moc „starých bílých mužů“.

Reklama

Výběr článků

Načítám