Hlavní obsah

Nejhorší filmy roku: Doják s Theronovou, Spacey je kocour, Batman a Superman

Novinky, Stanislav Dvořák

Kritici z magazínu The Hollywood Reporter sestavili žebříček nejhorších amerických filmů roku. Je mezi nimi love story z třetího světa i Batman v Superman: Dawn of Justice nebo kočičí film Nine Lives.

Foto: River Road Entertainment

The Last Face

Článek

Na první místo dali autoři drama The Last Face Seana Penna. Snímek podle kritiků používá hrůz třetího světa, utrpení a porušování lidských práv jako plátno pro povrchní hollywoodskou love story. Sexy hvězdy Javier Bardem a Charlize Theronová je nudily 130 minut.

Druhé místo patří filmu Nine Lives, kde kupodivu hraje mimo jiné uznávaný Kevin Spacey. Nine Lives označují za „zcela příšernou rodinnou komedii“ o nedbalém tatínkovi, který je zaklet do těla kočky.

Foto: Warner Bros

Ben Affleck je Batman.

Třetí místo - Gus Van Sant natočil Sea of Trees, údajně žalostně sentimentální a uplakaný film s Matthewem McConaugheym o depresivním Američanovi, který jede do známého japonského lesa sebevrahů.

Foto: Bioscop

Konkurenční Santa se mu nelíbil, tak dostal nakládačku.

Čtvrtá je předělávka Ben Hura, která je na rozdíl od originálu plná digitálních triků a méně známých herců a do starověkého příběhu dodala i moderní pop music.

Páté místo patří divné komedii Get o Job o dvou vysokoškolácích, kteří řeší problémy finančního i romantického charakteru. V hlavních rolích Miles Teller a Anna Kendricková. Varujícím detailem je i to, že film čekal čtyři roky v archívu, než ho někdo poslal do kin.

Dále jsou tu tituly Bad Wigs, Batman v Superman: Dawn of Justice, The Hollars a Allies (Spojenci). Mezi nejhorší dílka roku řadí kritici také pokračování filmů Santa je úchyl, Zoolandera, Bridget Jonesové a Dne nezávislosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám