Hlavní obsah

Filmové premiéry: Fantastická zvířata a kde je najít, Americká idyla, Bratříček Karel a další

Právo, Věra Míšková

Tento čtvrtek do českých kin vstupuje šest filmů. Do nové epochy kouzelnického světa zve J. K. Rowlingová ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít. V Paříži konce 30. let se odehrává drama Planetárium. Americkou idylu natočil podle románu Phillipa Rotha jako svůj režijní debut Ewan McGregor. Analýzou jedné rodiny i celé rumunské postkomunistické společnosti je film Sieranevada. Tom Hanks hraje hlavní roli ve filmu Hologram pro krále. Dokument Bratříček Karel je o českém zpěvákovi Karlu Krylovi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry

Článek

Fantastická zvířata a kde je najít

Trailer k filmu Fantastická zvířata a kde je najít

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, v němž ukrývá obrovskou sbírku vzácných magických tvorů z cest kolem světa. Co se může stát, když se britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku?

Fantastická zvířata a kde je najít, USA 2016, fantasy, 133 min., režie: David Yates, hrají: Eddie Redmayne, Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterstonová a další.

Planetárium

Trailer k filmu Planetárium

Sestry Kate a Laura provádějí veřejné spiritualistické seance. Na světovém turné upoutají pozornost vlivného producenta, vlastnícího jedno z největších filmových studií. Toho výsledek seance natolik překvapí, že dívkám nabídne možnost bydlet v jeho vile a obsadí sestry do úplně prvního duchařského filmu. Laura však brzy pochopí, že André má i postranní úmysly...

Planetárium, Francie/ Belgie 2016, mysteryiózní drama, 110 min., režie: Rebecca Zlotovski, hrají: Natalie Portmanová, Lili-Rose Melody Depp, Emmanuel Salinger a další.

Americká idyla

Trailer k filmu Americká idyla

Seymour „Švéd“ Levov býval na univerzitě úspěšným sportovcem, vzal si za ženu královnu krásy, a ta mu porodila krásnou dceru Merry. Stává se z něj úspěšný podnikatel, který se veze na vlně americké poválečné prosperity. Ale k překvapení rodičů vyroste z Merry zarputilá politická aktivistka, bojující proti vietnamské válce...

Americká idyla, USA 2016, drama, 108 min., režie: Ewan McGregor, hrají: Ewan McGregor, Jennifer Connellyová, Dakota Fanningová, Peter Riegert, Rupert Evans a další.

Sieranevada

Trailer k filmu Sieranevada

Tři dny po teroristických útocích na pařížskou redakci časopisu Charlie Hebdo a čtyřicet dní po otcově smrti přijíždí úspěšný lékař Lary do rodičovského bytu, aby tu strávil sobotu se zbytkem rodiny a uctil památku zesnulého. Vrcholem má být příchod kněze a zádušní hostina. Vše je naplánováno, ale nic nevychází...

Sieranevada, Rumunsko 2016, drama, 173 min., režie: Cristi Puiu, hrají: Mimi Branescu, Mirela Apostu, Eugenia Bosânceanu a další.

Hologram pro krále

Trailer k filmu Hologram pro krále

Když je americký obchodník vyslán do Saúdské Arábie, aby zde uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře a krásné saudské doktorky začíná dařit v neznámém světě orientovat.

Hologram pro krále, VB/ Francie/ Německo/ USA/ Mexiko, 2016, romantický, 98 min., režie: Tom Tykwer, hrají: Tom Hanks, Sarita Choudhury, Alexander Black a další.

Bratříček Karel

Trailer k filmu Bratříček Karel

Film o věčném rebelovi, který se stal legendou, přibližuje spoustu neznámých událostí ze života Karla Kryla a představí archivy, které zatím nebyly širší veřejnosti známy. Texty jeho písní jsou dodnes aktuální – byl vizionář, předvídal budoucnost a výborně reflektoval současnost.

Bratříček Karel, Česko/ Polsko 2016, dokument, 79 min., režie: Krystyna Krauze, účinkují: Jan Kryl, Miroslav Kovařík, Jaroslav Hutka, Vladimír Merta, Jiří Černý, a další.

Výběr článků

Načítám