Hlavní obsah

Žebříček: Kina si podmanil Doctor Strange, na jeho kouzla nestačili ani Lichožrouti

Novinky, Adam Chromý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější filmový přírůstek z komiksové stáje Marvel ovládl o víkendu české kinosály. Doctor Strange s tváří Benedicta Cumberbatcha posbíral 72 877 diváků.

Foto: Profimedia.cz

Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange

Článek

Americké publikum se Doctora Strange teprve dočká, ale Češi jej mohli vidět s týdenním předstihem. Přestože se nejedná o komiksový fenomén srovnatelný s jeho marvelovskými kolegy Iron Manem, Captainem Americou či Thorem, hrdina se schopnostmi přesahujícími běžné lidské vnímání u nás neměl o publikum nouzi.

Komiksová adaptace o chirurgovi, který po autonehodě přijde o cit v rukou a hledá útěchu v mystickém učení, se kromě dechberoucích triků může pochlubit hvězdným hereckým obsazením. Vedle Benedicta Cumberbatche v něm figurují i Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor a Rachel McAdams.

Magickým schopnostem Doctora Strange nedokázal čelit ani vítěz z minulého týdne. Lichožrouti spadli na druhé místo, ale vzhledem k poklesu o necelých 14 % jde o velmi důstojnou porážku. Animovaný film režisérky Galiny Miklínové během druhého víkendu vidělo velmi slušných 62 159 diváků a celkem už má na kontě téměř trojnásobek.

Foto: Cinemart

Rozmazlená dáma si zvyká na vesnici.

Víkend přál domácí produkci, což dokazuje i komedie Bezva ženská na krku, jejíž návštěvnost byla stabilní i během třetího víkendu. Na Ondřeje Vetchého a Petru Hřebíčkovou bylo prodáno 40 774 vstupenek. Film Tomáše Hoffmana už překonal 200tisícovou hranici a těší se velké přízni. Na závratná čísla Žen v pokušení či Účastníků zájezdu, jež režisér produkoval, to však stačit nebude.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Doctor Strange72 877
2.1.Lichožrouti62 159
3.2.Bezva ženská na krku40 774
4.3.Inferno16 873
5.5.Dítě Bridget Jonesové13 992
6.4.Sirotčinec slečny Pelegrinové pro podivné děti12 589
7.12.Tajný život mazlíčků12 291
8.6.Dívka ve vlaku10 784
9.-Tenkrát v ráji8 234
10.9.Anthropoid7 714

Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám