Hlavní obsah

Jak se Natalie naučila mluvit jako pravá Kennedyová

Novinky, Stanislav Dvořák

Herečka Natalie Portmanová prozradila listu The Hollywood Reporter, že měla speciální učitelku na to, aby se naučila ve filmu mluvit jako Jackie Kennedyová, manželka legendárního JFK.

Foto: Fox Searchlight

Natalie Portmanová jako Jackie

Článek

„Na začátku si každý říkal, co se to děje? To je trochu přehnané, afektované,“ vzpomíná Natalie na svou mluvu při natáčení filmu Jackie, který se odehrává po vraždě Johna F. Kennedyho.

Ale americká první dáma skutečně mluvila specificky. Natalie proto pilně trénovala, aby se jí podobala co nejvíce. Měla prý velmi přesné frázování a výslovnost jako učitelka.

Foto: Fox Searchlight

Jackie

„Ten hlas je tak zvláštní a velmi se měnil, když mluvila veřejně, nebo soukromě,” popsala Portmanová. Studovala dlouho staré nahrávky a najala si i učitelku, aby zvládla hlas a současně také rytmus. Na začátku hlasem hrála tak moc, že ji režisér filmu Pablo Larrain požádal, aby byla přece jen trochu méně Jackie. Poté ubrala, a nemluví tedy úplně stejně.

Jejich kolega Darren Aronofsky se domnívá, že zvládnutí hlasu bylo pro film o slavné Jackie klíčové. „Je to taková ikona a lidé mají ve svých hlavách pocit, že je jejich, takže strašně záleží na tom, jestli dokážete zapomenout, že se díváte na Natalii Portmanovou, a uvěřit iluzi.”

Ve filmu si zahráli mimo jiné i Peter Sarsgaard či Max Casella a podle prvních amerických recenzí jde o špičkové drama. V Americe má jít do kin v prosinci, u nás je premiéra zatím nejistá.

Reklama

Výběr článků

Načítám