Hlavní obsah

Filmové premiéry: Obr dobr, Až na severní pól, Smrt ve tmě a Taxi 121

Právo, Věra Míšková

Do školy děti doprovodí Obr Dobr. Až na severní pól je animovaný film o dívce, která se vydala do světa. Hororový nádech má thriller Smrt ve tmě. Snímek Taxi 121 je český thriller, inspirovaný skutečnými událostmi z roku 2014,

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 34. týden

Článek

Obr dobr

Trailer k filmu Obr Dobr

Podle populární knihy Roalda Dahla, přeložené do 41 jazyků, natočil režisér Steven Spielberg pohádkový příběh a desetileté dívce a laskavém obrovi, který ji zasvěcuje do kouzel snů.

Sophie věří, že když všichni spí, vynořují se z úkrytů temné věci a mají celý svět jen pro sebe. A jednou s eorpavdu objeví Obr a odnese ji do svého dalekého domova. Naštěstí pro Sophii je na rozdíl od ostatních obyvatel Země obrů přátelský

Obr dobr, USA/ VB/ Kanada 2016, rodinný fantasy,117 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Mark Rylance, Ruby Barnhillová, Penelope Wiltonová, Rebecca Hallová a další.

Až na severní pól

Trailer k filmu Až na Severní pól

Patnáctiletá Saša je dcera bohatých aristokratických rodičů v Rusku koncem 19. století. Sní o dalekém severu a truchlí nad osudem svého dědečka Olukina, významného vědce a polárníka, který se dosud nevrátil ze své poslední expedice, na které se pokusil dobýt severní pól. Saša se rozhodne vzepřít svému osudu, uprchne z domova a je odhodlaná Olukina nalézt... i kdyby měla dojít až na severní pól.

Až na severní pól, Francie/ Dánsko 2015, animovaný, 81 min., režie: Rémi Chayé, hrají (hlasy): Christa Theret, Féodor Atkine, Thomas Sagols, Antony Hickling a další.

Smrt ve tmě

Trailer k filmu Smrt ve tmě

Tři bezohlední zloději se vloupají do domu bohatého slepce s vidinou dokonalé loupeže a velkého zisku. Vše se ale děje jinak...

Smrt ve tmě, Usa 2016, thriller, 88 min., režie: Fede Alvarez, hrají: Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang a další.

Taxi 121

Trailer k filmu Taxi 121

Po zavraždění tří pražských taxikářů policie přičítá vraždy jedinému pachateli. Ten je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru.

Taxi 121, ČR 2016, thriller, 90 min., režie: Dan Pánek, hrají: Filip Tomsa, Lenka Zahradnická a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám