Hlavní obsah

Samanthin návrat. Místo Sexu ve městě britská klasika od Agathy Christie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasickou britskou detektivku pro BBC natáčí bývalá hvězda Sexu ve městě Kim Catrallová. Ačkoliv si skoro všichni myslí, že je protřelou hubatou Newyorčankou, herečka má ve skutečnosti s New Yorkem dost málo společného. Je rodilá Angličanka a žila také v Kanadě a v Německu.

Foto: Profimedia.cz

Kim Catrallová

Článek

Poprvé se herečka více proslavila v komedii Policejní akademie. V devadesátých letech pak proslula jako Samantha, nestydatá postava seriálu Sex ve městě. Když seriál skončil, její kariéra už se moc nedařila. Hrála ve velmi slabých filmech, na které se rychle zapomnělo.

Minulý týden začala v Liverpoolu - pouhých pár kilometrů od svého rodiště - natáčet s Tobym Jonesem a Andreou Riseboroughovou detektivku podle Agathy Christie, kde se stane obětí vraha. Jedná se o známou povídku The Witness for the Prosecution (Svědek obžaloby) vydanou v roce 1925 a zfilmovanou už několikrát. Tentokrát ji točí pro televizi režisér Julian Jarrold.

Cattrallová chtěla po skončení slavného seriálu pracovat také v divadle, ale svou domluvenou roli loni v Londýně zrušila krátce před premiérou. Měla vážné zdravotní problémy, dlouhodobě nemohla spát a uvedla, že se „cítí, jako by jí seděla na hrudníku gorila“.

”Nechtěla jsem zklamat publikum, divadlo, autora a herce,“ zdůvodnila svůj odchod 59letá herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám