Hlavní obsah

Do kina za 40 korun? Filmové léto vás nezruinuje

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmové léto láká na hity minulého roku v podvečerních hodinách a nemusíte být jen z Prahy, kde v srpnu akce pokračuje v žižkovském Aeru. Filmové léto se koná i v Brně v Univerzitním kině Scala a v královéhradeckém Biu Central.

Foto: A-Company CZ

Film Domácí péče

Článek

V podstatě jde o přehled kvalitnějších snímků minulé sezóny cizí i domácí provenience. Na programu je oscarový dokument Amy o zpěvačce Amy Winehousové či dánské válečné psychologické drama Boj a jako bonus kultovní starší film Mlčení jehňátek. Královéhradecké Bio Central se zaměřilo na nejlepší české filmy - Domácí péče, Kobry a užovky, Ztraceni v Mnichově plus, Teorie tygra - plus debuty českých režisérů jako Nenasytná Tiffany a Polednice.

Foto: Falcon

Kryštof Hádek

„Brněnské filmové léto pro mě vždycky shrnuje a zakončuje kinovou sezónu. Vybírám opravdu ty nejúspěšnější tituly, napříč žánry. Od Star Wars přes oscarovky až po českou Domácí péči. Jsou to filmy, které chceme držet v programu, které si zaslouží velké plátno a na které přijdou za 40 Kč i ti, kdo je už viděli a zamilovali si je,“ sdělil ředitel a dramaturg brněnského Univerzitního kina Scala Radek Pernica.

Filmové léto původně vzniklo v Praze v žižkovském Aeru roku 2010 a postupně se šířilo po ČR. V roce 2014 už přišlo více než 16 000 diváků. Podrobný program najdete na následujících stránkách pro Prahu, Brno a Hradec Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám