Hlavní obsah

Proč vymýšlet něco nového? Po Smrtonosné zbrani uděláme seriál z Exorcisty

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká společnost Fox už se ani nesnaží předstírat, že chce přijít s něčím originálním. Letos hlásí druhý pokus proměnit starý slavný film v seriál. Po Smrtonosné zbrani následuje sedmdesátkový horor Exorcista (Vymítač ďábla).

Foto: Warner Bros

Exorcista, převratný horor z roku 1973

Článek

Seriál Exorcista se vzdáleně podobá klasickému hororu z roku 1973. Zůstává základní situace (kněz a mladá dívka posedlá démonem), ale jinak přibyla spousta nových postav a vymýtat se asi bude hodně pomalu a pečlivě, aby to stačilo alespoň na tři řady seriálu.

Naivního mladého kněze hraje Alfonso Herrera, ostříleného exorcistu Ben Daniels a matku posedlé dívenky Geena Davisová. Na začátku mladý služebník boží ještě vysvětluje, že démoni neexistují, protože jde o metafory, ale pak se to zvrhne a je ještě rád, když mu přijde na pomoc otec Marcus, který má na démony pořádné školení z Vatikánu. Seriál by se měl vysílat na podzim, přesné datum však není známo.

Foto: Profimedia.cz

Herec Clayne Crawford

Zhruba ve stejné době by diváci Foxu mohli vidět i televizní Smrtonosnou zbraň s Claynem Crawfordem, který ztělesní legendárního policistu se sebevražednými sklony Martina Riggse. Mel Gibson ho proslavil v osmdesátých letech, teď už se s ním ovšem nepočítá. Jeho černošského kolegu Rogera Murtaugha taky neztvární Danny Glover, ale Damon Wayans.

Ve vedlejších rolích se uplatní například béčková herečka Jordana Brewsterová nebo Kevin Rahm ze seriálů Chirurgové, Kriminálka New York a Kriminálka Miami. Větší hvězdy nečekejte.

Reklama

Výběr článků

Načítám