Hlavní obsah

Znojemský hudební festival láká na neotřelé spojení Mozarta a vysoké gastronomie

Novinky, Taťána Marenčíková

Hudební festival Znojmo, který se koná od 7. do 24. července v historickém centru města a jeho okolí, se letos zaměřil na hudbu W. A. Mozarta. Kromě působivého hudebního zážitku a tradičních regionálních lákadel nově přichází se zážitkovým gourmet koncertem na vranovském zámku s názvem Hostina pro Mozarta. Tematické menu k hudbě připraví šéfkuchař Jan Punčochář.

Foto: Archiv HFZ

Na akci zazní koncert Brno Baroque Tria.

Článek

Koncert nabídne hostům kromě hudebního zážitku i možnost ochutnat nevšední pokrmy z mozartovské doby. Šéfkuchař Jan Punčochář k akci sdělil: „Vybraná jídla vznikla podle dochovaných receptů v kuchařských knihách z 18. století. Snažil jsem se tak přiblížit hostům, jaké lahůdky by mohl W. A. Mozart ochutnat na slavnostní hostině například u císařského dvora ve Vídni.“

Chuť dobových specialit doplní také vína z místní produkce.

Foto: Jan Punčochář

O gastronomickou spokojenost nbávštěvníků se postará šéfkuchař Jan Punčochář.

Během banketu se odehraje mistrovský koncert Brno Baroque Tria ve složení Martin Hroch – cembalo, Zdeněk Svozil – housle a Anežka Jungová – violoncello.

„Zazní nejen hudba W. A. Mozarta, ale i světové premiéry sonát F. X. Richtera. Oživením akce bude i vystoupení uznávaného souboru Alla Danza Brno, který předvede několik rekonstrukcí barokních tanců z prostředí francouzského královského dvora Ludvíka XIV. a XV.,“ přiblížil spektakulární stránku večera prezident festivalu Jiří Ludvík.

Foto: Archiv HFZ

Dobové tance návštěvníkům předvede soubor Alla Danza Brno.

Zážitkový gourmet koncert se uskuteční 17. července od 19.00 hodin na zámku ve Vranově nad Dyjí.

Reklama

Výběr článků

Načítám