Hlavní obsah

Ewa Farna představuje klip o vztazích

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Ewa Farna ve čtvrtek představuje novou písničku a nový videoklip k ní. Skladba se jmenuje Na ostří nože a ona v něm roztančila hokejistu Jaromíra Jágra i své umělecké kolegy Tomáše Kluse, Debbi, Jiřího Mádla, Libora Boučka, Kláru Vytiskovou, členy skupiny Mandrage a několik dalších.

Foto: Universal Music

Ewa Farna a Jaromír Jágr během práce na klipu

Článek

„Chtěla jsem tancem vyjádřit to, co si myslím o vztazích. Ta písnička je o tom, aby člověk po prvních konfliktech svůj vztah neházel za hlavu. Myslím si totiž, že stojí za to se o něj starat a musí se za něj bojovat. Lidé, kteří jsou spolu třeba padesát šedesát let, přece obvykle neříkají, že v jejich vztahu šlo vždycky všechno jako po másle,“ řekla Právu zpěvačka.

Jistě i z vlastní zkušenosti soudí, že krize ve vztazích jsou běžné. „Na téma písničky i klipu jsem přišla tak, že jsem jednou doma něco krájela a nůž se mi zdál tupý. Řekla jsem svému příteli, že koupíme nový. On mi na to odpověděl, že bychom ho spíš mohli naostřit. No a já si v ten moment uvědomila tu metaforu, kterou lze vztáhnout i na vztahy,“ přiznala Farna s úsměvem.

Foto: Lucie Levá

Ewa Farna chystá na listopad výroční koncert.

Písnička na Ostří nože existuje i v polské verzi, tedy v řeči země, ve které se v posledních letech zpěvačka výrazně prosadila a patří tam mezi špičku. V klipu k ní účinkují polské celebrity, v klipu k české verzi celebrity naše. „Jsem ráda, že všichni bez rozpaků nabídku účinkovat v klipu přijali. Myslím si také, že na téma té písničky mají podobný názor,“ řekla Farna.

Na dotaz Práva, jestli nálada nové písničky odpovídá podobě jejího dalšího řadového alba, odpověděla, že trochu ano. „Chtěla bych, aby má další deska byla energická a přímočařejší. Nejdřív ale vyjde bestovka, a to u příležitosti mého narozeninového koncertu. Prodávat se bude jenom na něm, a když něco zbude, tak později i na mém e-shopu. Mé další řadové album vyjde během příštího roku,“ prozradila.

Videoklip k písničce Na ostří nože vznikl v česko-polské produkci a natáčel se v Praze i Varšavě. Ústřední dvojici ztvárnili talentovaní polští tanečníci. Režie české části se ujal Martin Linhart.

Zmíněný výroční koncert k deseti letům působení Farné na scéně se odehraje 11. listopadu  v pražském Fóru Karlín. Kromě starších písniček a hitů na něm premiérově zazní i zcela nové skladby či coververze písní od Adele nebo Whitney Houstonové. Fanoušci se mohou těšit nejen na pozoruhodnou show, ale také na mnoho hostů.

Videoklip je ke zhlédnutí ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám