Hlavní obsah

Festival Mezi ploty zve na víkend do Bohnic

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než stovka špičkových hudebních i divadelních souborů, tanečníků, mimů, performerů i představitelů nového cirkusu vystoupí o víkendu 28. a 29. května na festivalu Mezi ploty, který se odehraje tradičně v areálu pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Foto: archiv festivalu Mezi ploty

Mladí lidé dodávají každoročně bohnickému festivalu energii i atmosféru.

Článek

Festival, který již více než dvacet let úspěšně bojuje s tabuizovaným tématem psychických chorob, prošel mnoha proměnami. Dnes již není tolik zapotřebí zdůrazňovat, že hranice mezi psychickým onemocněním a zdravím je velmi křehká. Ostatně letošní ročník klade jako motto otázku „Jsme normální?“, na kterou odpověděla řada osobností. Například Tomáš Hájíček ze skupiny Krucipüsk soudí: „Pokud jsou normální ti, co zneužívají dobro, vytvářejí zlo a mají pocit všeobecné pozemské nadřazenosti, tak já jsem nejspíš blázen.“

Festival Mezi ploty, chce pomáhat, ale především bavit. I proto na čtrnácti scénách vystoupí opravdové hvězdy – mimo jiné Vladimír Mišík, Jaroslav Uhlíř, Lenka Dusilová, Ondřej Ruml, Michal Prokop Trio, Divokej Bill, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Jan Potměšil, Anna Polívková, Vanda Hybnerová, Divadlo Husa na provázku, Minor anebo Long Vehicle Circus.

Připraven je i bohatý interaktivní program pro děti. A třešničkou na dortu je možnost konzultovat své psychické problémy s předními odborníky v Oáze, kde můžete začít řešit svůj léta zanedbávaný každodenní stress, osobní, rodinné i pracovní problémy.

Festival Mezi ploty má jedinečnou atmosféru společenství, do něhož je příjemné se zapojit. A jak říká ředitel festivalu Robert Kozler: „Festival má svůj příběh. Letos se do něj chystá napsat jednu ze svých nejlepších kapitol.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám