Hlavní obsah

Držitelka Oscara Markéta Irglová chystá tři koncerty na Moravě

Právo, kul

Zpěvačka Markéta Irglová, jež má Oscara z roku 2007 za písničku Falling Slowly k filmu Once, žije už čtvrtý rok na Islandu, kde vychovává dvě děti. Vystupuje proto vzácně. V červnu ale udělá výjimku a představí se na třech koncertech na Moravě.

Foto: ČTK

Markéta Irglová

Článek

Dvacátého pátého vystoupí na festivalu Valašský špalíček ve Valašském Meziříčí, 27. června v brněnském Mahenově divadle a 29. června v Olomouci.

Pro fanoušky připravila program z písní z období spolupráce s Glenem Hansardem i ze svých sólových alb Anar a Muna. Zazní rovněž novinky z její připravované desky.

„Prostor na hraní u nás si našla během plánování krátkého letního pobytu doma,“ objasňuje zpěvaččin otec a manažer Marek Irgl.

Zpěvačka se podle něj představí v čistě sólové podobě, bez spoluhráčů. „Bude to jen její hlas, piano a možná i kytara. Tento model vystupování si Markéta vyzkoušela zatím jen na pódiích v Londýně a Liverpoolu. Čeští posluchači stejně jako ti britští se tak budou moci přesvědčit, v jak výraznou autorskou i interpretační osobnost Markéta za osm let od oscarového triumfu vyzrála,“ dodal.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám