Hlavní obsah

Génius, vzpomínají na Prince Elton John, Stevie Wonder i Obama

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada osobností včetně amerického prezidenta Baracka Obamy vzpomíná v médiích na zpěváka a multiinstrumentalistu Prince, který ve čtvrtek zemřel.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Barack Obama

Článek

„Dnes svět ztratil uměleckou ikonu. Michelle a já se připojujeme k miliónům fanoušků na celém světě, kteří truchlí nad náhlou smrtí Prince. Málokterý umělec ovlivnil zvuk a vývoj  populární hudby výrazněji, málokdo zaujal tolik lidí svým talentem. Jako jeden z nejnadanějších a nejplodnějších muzikantů naší doby Prince zvládl všechno. Funk. R Rokenrol. Byl virtuózní instrumentalista, brilantní kapelník a byl elektrizující na pódiu,” uvedl Barack Obama.

Foto: ČTK/AP

Prince v polovině 80. let

Stevie Wonder, který byl Princovým vzorem i kamarádem, řekl pro CNN: „Byl to skvělý muzikant, miloval hudbu, strašně rád hrál. Když jsme spolu jamovali, bylo to úžasné... mohl hrát klasiku, jazz, country, rock, pop, uměl cokoliv.“

Elton John Prince označil za pravého génia. Dvakrát se spolu ocitli i na pódiu.

„Je to zničující zpráva. Byl to největší showman, jakého jsem viděl. Pravý génius. Hudebně byl mnohem dál než kdokoliv z nás,“ napsal Elton.

Foto: Live Nation

Paul McCartney

Paul McCartney zavzpomínal, že s Princem strávil Silvestra: „Vypadal v pohodě a hrál brilantní funky.“

Madonna napsala na internetu, že Prince změnil svět a byl „opravdový vizionář”.

Prince byl jedním z posledních velikánů světové hudební scény, kteří nikdy nevystoupili v Česku. Čtvrteční náhlá smrt tak definitivně ukončila veškeré naděje českých fandů.

Reklama

Výběr článků

Načítám