Hlavní obsah

Nové knihy: Cervantes, Heivoll, Harris, Ostałowska i Kišimoto

Právo, František Cinger

Týden přináší dosud česky nevydaný román Miguela de Cervantese, prózu Gauteho Heivolla o lásce otce k dítěti, životopis rozhlasového režiséra Karla Weinlicha, životopis Alžběty II. a samozřejmě i audioknihu a komiks.

Článek

Miguel de Cervantes:

Persiles a Sigismunda

Nové knihy

Poslední autorův román, který dosud česky nevyšel. Líčí dobrodružné putování dvojice milenců ze severských zemí přes celou Evropu do Říma, přičemž hrdinové prožívají občas až surreálná dobrodružství a na své cestě se setkávají s nejrůznějšími lidmi mnoha národností.

Academia, přeložil Josef Forbelský, 380 stran, 395 Kč

Gaute Heivoll:

Královo srdce

Nové knihy

Píše se rok 1775 a na palubě lodi mířící z Norska do Kodaně plují i otec a dcera. Dívka má horečku a otevřené rány na krku a v podbřišku. Otec přihlíží tomu, jak choroba jeho dceru pomalu, ale jistě rozežírá zevnitř. Předtím mu nemoc již vzala manželku a druhou dceru.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 222 stran, 319 Kč, e-kniha 159 Kč

Lucie Weissová:

Karel Weinlich – pokus o životopis

Nové knihy

Proslulý svůdce, milovník a desetinásobný manžel se netají vzpomínkami. Nechybějí pochopitelně ohlédnutí za působením v rozhlase. Tu hřejivé, tu trochu trpčí. K těm nejvýraznějším listopad 1989, kdy se stal předsedou Občanského fóra.

Radioservis, 208 stran, cena 249 Kč

Anastázie Harris:

Alžběta II. Pracující žena

Nové knihy

Alžběta do deseti let snila o tom, že se provdá za farmáře a bude žít obklopená koňmi, krávami a psy. Zhroutil se jí svět, když se její otec nečekaně stal králem a rodina musela do Buckinghamskeho paláce. „Bylo to jako bivakovat ve starém muzeu plném myší...“

Mladá fronta, přeložila, 200 stran + 24 stran přílohy, 279 Kč, e-kniha 189 Kč

Lidia Ostałowska:

Cikán je Cikán

Nové knihy

Autorka se vydává mezi Romy do severních Čech, bulharských věznic nebo rumunských ghett. Sleduje střet staré kočovné svobodomyslné kultury a moderního světa. Zkoumá, jak se vztah k Romům proměňuje v návaznosti na historický a politický vývoj.

Dokořán, přeložila Lucie Zakopalová, 176 stran, 249 Kč

Ivona Vlčinská:

Písně na cesty krajinami duše

Nové knihy

Originální a obohacující pohled na lidové písně. Autorka předkládá 128 lidových písní ve vícehlasých úpravách pro společné zpívání i léčení hudbou ve vlastních hudebních úpravách určených pro vícehlasý zpěv s možností instrumentálního doprovodu.

Vyšehrad, 208 stran, 388 Kč

Petra Thorbrietzová:

Soustřeď se!

Nové knihy

Výzkumy ukazují, že se soustředěním má vážné problémy kolem čtyřiceti procent všech dětí. Bez koncentrace však nelze uspět. Rádce ukazuje, co se vlastně odehrává v dětské hlavě i jak mohou rodiče pomoci dětem, aby se dokázaly lépe soustředit.

Portál, přeložila Michaela Škultéty, 104 stran, 199 Kč

Marcus Emerson:

Deník nindži ze šestky

Nové knihy

Jmenuju se Chase Cooper a jsem nindža ze šesté třídy. Byl jsem jen další hubený kluk, dokud mě skupina nindžů nepřijala do klanu. Přineslo mi to spoustu problémů, což je důvod, proč si píšu tenhle deník, abych varoval ostatní děti, jak je nebezpečné stát se nindžou...

BB art, přeložil Ondřej Duha, 96 stran, 199 Kč

Louise Bagshawe:

Kariéristky

Nové knihy

První román autorky, který odstartoval její kariéru, je plný šarmu, vášně a napětí. Hrdinkami jsou původně nejlepší přítelkyně. Později soupeřky na život a na smrt. Jak dlouho však může přetrvat jejich nenávist?

BB art, přeložila Ira Smolková, 352 stran, 299 Kč

Josef Bernard Prokop:

Karel IV. – Tajný deník

Nové knihy

Audiokniha o životě a duši Otce vlasti, schopného a obratného panovníka, dobrého přítele, oddaného manžela a laskavého rodiče, člověka milujícího, neúnavně budujícího, pevného v zásadách i tápajícího; muže, jenž v České zemi našel svůj domov.

OneHotBook, načetl Jiří Dvořák, 2xCD, 13:38 hodin, 329 Kč, MP3 299 Kč

Masaši Kišimoto:

Naruto 27: Vzhůru na cesty

Nové knihy

Mise na záchranu Sasukeho skončila nezdarem. Nikdo z Šikamaruova týmu sice nepřišel o život, ale nálada mezi mladými nindži není nejlepší. Všichni mají pocit, že mohli udělat víc. Nezdar se příště nesmí opakovat.

Crew, 190 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám