Hlavní obsah

Poděbradské dny poezie po čtyřiapadesáté

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

54. ročník jediného česko-slovenského festivalu přednesu poezie a prózy Poděbradské dny poezie začíná ve čtvrtek v areálu poděbradského zámku a potrvá do neděle 24. dubna. Pořadateli festivalu jsou spolek Slovo a hlas, město Poděbrady a jeho Městské kulturní centrum.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Křišťálovou růži letos v Poděbradech převezme i herec Tomáš Töpfer.

Článek

Kromě recitačních soutěží, určených mladým českým a slovenským profesionálům, studentům hereckých škol a pozvaným laureátům prestižních amatérských soutěží, je připraven bohatý doprovodný program. Nabídne především cyklus Vizitky, v němž představí své inscenace poezie a prózy studenti jednotlivých hereckých škol z Prahy, Ostravy, Bratislavy a Košic, pohádku pro děti a závěrečný Koncert vítězů.

Sobotní slavnostní večer bude patřit udílení Křišťálových růží, nejvyššího ocenění v oboru přednesu poezie a prózy. Letos tuto prestižní cenu získají čeští herci Jana Preissová a Tomáš Töpfer a slovenská herečka Eva Mária Chalupová.

A podle letité tradice si svou živou růži do rozária poděbradského zámku přijdou zasadit držitelé Křišťálové růže František Derfler, Martin Huba, Dušan Jamrich a Stanislav Šárský. Více na www.slovoahlas.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám