Hlavní obsah

Nová DVD: Love & Mercy, 33 životů a Star Wars: Síla se probouzí

Právo, Věra Míšková

Love & Mercy je životopisné drama o Brianu Wilsonovi, frontmanovi a skladateli proslulé skupiny Beach Boys. Ve strhujícím závodu s časem při záchraně zavalených horníků, filmu 33 životů, exceluje Antonio Banderas. Na Blue-Ray vychází Star Wars: Síla se probouzí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 15. týden

Článek

Love & Mercy

Film odhalující nitro Briana Wilsona poodkrývá i Wilsonovy svérázné umělecké postupy. Po záchvatu paniky opouští staré hity a rozhodne se vytvořit nové album jinak a poslouchat své vnitřní hlasy. Během práce na albu Pet Sounds se však propadá do psychotických stavů. O dvacet let později jeho duševní zdraví paradoxně narušují metody psychoterapeuta Eugena Landyho…

Love & Mercy, USA 2014, životopisný, 122 min., režie: Bill Pohlad, hrají: Paul Dano, John Cusack, Paul Giamatti, Elizabeth Banksová a další.

33 životů

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas.

33 životů, USA/Chile 2015, drama, 120 min., režie: Patricia Riggenová, hrají: Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Juliette Binocheová, James Brolin a další.

Star Wars: Síla se probouzí

Kylo Ren a zlověstný První řád vstávají z popela Impéria. Luke Skywalker je nezvěstný, a to v době kdy ho zrovna galaxie nejvíc potřebuje. Vynalézavá Rey a bývalý stormtrooper Finn spojí síly s Hanem Solem a Chewbaccou a vydávají se na cestu za nadějí, která jako jediná může obnovit mír v galaxii.

Star Wars: Síla se probouzí, USA 2015, akční sci-fi, 138 min., režie: J.J.Abrams, hrají: Harrison Ford, Mark Hamill, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong´o, Andy Serkis a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám