Hlavní obsah

Nové knihy: Riggs, Cumming, Hurník, Roth i Hošková

Právo, František Cinger

Novinky zavádějí do světa britské tajné služby i do říše fantazie a tušené budoucnosti. Nesmějí chybět ani komiks či audiokniha.

Článek

Ransom Riggs:

Sirotčinec slečny Peregrinové: Knihovna duší

Nové knihy

Nebezpečný šílenec zůstává na svobodě a milovaná slečna Peregrinová je stále v nebezpečí. Na záchrannou misi jsou nuceni se vydat Jakob Portman a Emma Bloom. Budou cestovat válkou zničenou krajinou, potkají spojence a budou čelit nebezpečím.

Jota, přeložila Bronislava Grygová, 496 stran, 388 Kč, e-kniha 249 Kč

Renée Knight:

Dokonalý cizinec

Nové knihy

Známé dokumentaristce se zničehonic objeví na nočním stolku záhadný román. Do té doby úspěšná a navenek vyrovnaná žena jako by se rázem propadla do zlého snu. Kniha do nejmenších podrobností popisuje dávný den, kdy se stala nositelkou tíživého tajemství.

Ikar, přeložila Dana Stuchlá, 256 stran, 299 Kč

Charles Cumming:

Cizí země

Nové knihy

Britská tajná služba má vážný problém: beze stopy zmizela Amelia Leveneová, která se má za šest týdnů stát první šéfkou MI6 v historii. Její nalezení je poslední šance pro propuštěného agenta Thomase Kella, aby se očistil…

Vyšehrad, přeložil Pavel Kolmačka, 320 stran, 298 Kč

Ilja Hurník:

Symfonie s úderem kotlů ze sbírky Muzikální Sherlock

Nové knihy

Dramatizace povídky, ve které houslista Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr. Jako bonus povídka Rudolfa Čechury Sherlock Holmes a akvárium, v hlavní roli zase Svatopluk Beneš.

Radioservis, CD, 60:04 minut, 229 Kč

Fredrik Backman:

Tady byla Britt-Marie

Nové knihy

Britt-Marie je třiašedesátiletá žena, které bylo řečeno, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. Po čtyřiceti letech manželství opustila město a manžela, který ji podváděl. Vesnice Borg miluje fotbal, ale Britt-Marie ho nesnáší...

Host, přeložila Helena Matochová, 367 stran, 329 Kč, e-kniha 199 Kč

Joseph Roth:

Job

Nové knihy

S novými ilustracemi vychází opět kniha o osudech ortodoxního volyňského Žida Mendela Singera a jeho rodiny v carském Rusku na přelomu 19. a 20. století a posléze v emigraci ve Spojených státech.

Vyšehrad, přeložil Miroslav Petříček, 216 stran, 188 Kč

Blanka Hošková

Voňavé (na)dělení

Nové knihy

Ani v páté knize se autorka nevzdaluje od témat, která čtenářky dobře znají. Opět je její hrdinkou žena v mezní životní situaci, postavená před problémy, se kterými si musí poradit prakticky zcela sama. Třeba opouští zaměstnání, protože nemůže snášet ataky nadřízeného.

Jota, 224 stran, 248 Kč

Paul Scott:

Eric Clapton „Motherless Child“ - Biografie

Nové knihy

Kniha vykresluje Claptona jako jednoho z nejvlivnějších umělců své generace, živoucí hudební legendu a jednoho z nejlepších kytaristů všech dob. Obsahuje dosud nepublikované detaily z jeho fascinujícího života posbírané od blízkých přátel a spolupracovníků.

Nakladatelství 65. pole, přeložila Bianca Bellová, 312 stran, 398 Kč

Iacopo Bruno, James Preller:

Hororové příběhy 1: Děsu plný dům

Nové knihy

Hledáte napětí a hrůzu? Vítejte. Posaďte se. Budeme vám vyprávět příběh. Ale varujeme vás. Děsu plný dům není jen tak lecjaký příběh. Je to děsivý příběh určený hlavně mládeži.

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 112 stran, 199 Kč

Fiona Staplesová, Brian K. Vaughan:

Sága 2

Nové knihy

Ve druhém svazku komiksu se seznámíme s prarodiči malé Hazel, kteří místo dudlíku třímají magické meče a přilby. Nájemný zabiják Vůle přijme jako parťáka půvabnou Gwendolyn, které se vůbec nelíbí, že ji snoubenec opustil pro příslušnici nepřátelské armády...

BB art, přeložil Richard Podaný, 152 stran, 399 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám