Hlavní obsah

Nová alba: Vltava, The Lumineers či Deftones

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na trh dostávají desky několika výrazných umělců. Novinka Vltavy byla netrpělivě očekávaná, stejně jako se fanoušci nemohli dočkat druhé desky amerických The Lumineers nebo dalších razantních skladeb amerických Deftones.

Článek

Vltava: Čaroděj

Foto: archív Vltavy

Nová alba

Skupina Vltava slaví v tomto roce třicet let od svého založení. Při té příležitosti vydala album  Čaroděj  a vyráží na turné s názvem Já čekám v Čechách. Novinka přináší svěží písně, v nichž je pro ni typický textový i hudební nadhled.

The Lumineers: Cleopatra

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká folkrocková kapela vydává své v pořadí druhé studiové album. Skladby na něm jsou kultivované, skvěle vyprodukované a mají osobitou atmosféru. Letos 20. listopadu vystoupí kapela poprvé v Praze.

Deftones: Gore

Foto: Warner Music

Nová alba

Americká crossoverová formace Deftones se snaží navázat na svou sílu z druhé poloviny devadesátých let. Nedá se říct, že by to šlo hladce, v současné produkci kapely jsou ale zase patrné vyzrálost a profesionalita.

Royal Republic: Weekend Man

Foto: Universal Music

Nová alba

Royal Republic jsou ze Švédska a v České republice mají řadu fanoušků. Kolekce Weekend Man je čtvrtá v její diskografii. Prezentuje se na ní svěží rockovou hudbou, která má pevné kořeny v hard rocku sedmdesátých let minulého století.

The Dandy Warhols: Distortland

Foto: Universal Music

Nová alba

Distirtland je v pořadí deváté album americké skupiny The Dandy Warhols. I v nových písních na něm je formace velice osobitá. Pracuje s vlastním zvukem, který si po letech vytvořila a přimkla se s ním k oblasti alternativního rocku.

All Saints: Red Flag

Foto: Universal Music

Nová alba

Necelých deset let trvalo, než se americko-kanadská dívčí skupina All Saints opět rozhodla poslat za svými fanoušky novou desku. Je na ní sada popových písniček, které jsou ovlivněny zejména hudbou osmdesátých let.

Petr Lüftner: Až se příště narodím

Foto: Akordshop

Nová alba

Písničkář Petr Lüftner vydává své debutové album. Produkoval ho Xindl X a hrají na něm velmi dobří muzikanti. Lüftner se představuje jako vyzrálý písničkář, který má styl i potřebný nadhled.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám