Hlavní obsah

Punkoví nihilisté Poison Idea míří do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Není mnoho kapel, které by byly více zničující než Poison Idea. Drsní, sarkastičtí, všemi řády opovrhující hard core punkeři z oregonského Portlandu libující si v mohutném syrovém zvuku a ničící si těla všemi možnými drogami přesně podle punkového sloganu No Future. Svou sílu ukáží na koncertu na Strahově 14. dubna.

Foto: Ladrogang

Poison Idea na archivním snímku

Článek

Soubor dal dohromady v roce 1980 zpěvák Jerry A, kterého ovlivnil zpěvák Germs Darby Crash nejen svým projevem, ale i zničujícím způsobem života, který ukončila sebevražda předávkováním heroinem.

Poison Idea zpočátku nabízeli syrový hard core inspirovaný Discharge a Black Flag, postupně ale obohacovali své pojetí o těžkotonážní hard rock, což ostatně dělali i Black Flag. Právě tento přístup z alba Kings of Punk, který dále rozvíjeli na desce War All The Time nazvané podle knihy Charlese Bukowského, inspiroval nastupující představitel grunge v čele s Nirvanou. Pojetí Poison idea ale inspirovalo i grindery Napalm Death, Panteru či sludgeové Eyehategod.

Na počátku devadesátých let se skupina rozešla, ale Jerry A ji i s kytaristou Pig Championem obnovil roce 1999. V roce 2005 dokonce natočili novou desku Last Will and Testament. Ještě před jejím vydáním na začátku roku 2006 zemřel Pig Champion, skupina se ale rozhodla pokračovat a několikrát se objevila i v ČR. Loni jí vyšlo nové album Confuse & Conque.

Reklama

Výběr článků

Načítám