Hlavní obsah

Favoritem Cen Anděl je skupina Kryštof

Právo, Jaroslav Špulák

Jubilejní, pětadvacáté vyhlášení držitelů výročních hudebních Cen Anděl proběhne v sobotu večer v Hudebním divadle Karlín v Praze. Ceny budou předány v šesti hlavních kategoriích a vyhlášeny budou i kategorie Deska roku za nejprodávanější album a Síň slávy.

Foto: Petr Horník, Právo

Sošky anděla hrajícího na šalmaj navrhl výtvarník Jaroslav Róna.

Článek

Favoritem je skupina Kryštof, která má čtyři nominace a Richard Krajčo figuruje i v trojici kandidátů na zpěváka roku. Tři nominace mají Bára Poláková a kapela Slza, dvě David Koller.

Druhá část programu bude věnována kulatinám Cen Anděl. Lewron Music Center, organizátor hlasování i ceremoniálu, se je rozhodl oslavit udělením tří speciálních cen v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Skupina pětadvacetiletí. Přímý přenos akce odvysílá ČT1, moderátorem bude Libor Bouček.

Foto: PRÁVO - Jan Šída

Herečka Bára Poláková se kromě hraní divadla věnuje i muzice.

„Během jednoho večera nabídneme všechno podstatné, co se v roce 2015 na české hudební scéně stalo. Andělé mají navíc čtvrtstoletí a to je samo o sobě pozvánkou k tomu sejít se s výraznými osobnostmi, které měly a mají na profesní ceny podstatný vliv,“ řekl Právu ředitel cen Lešek Wronka.

Naživo se během slavnostního ceremoniálu představí Kryštof, Bára Poláková, Slza, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Dan Bárta, Ewa Farna i nový člen Síně slávy.

„Bára Poláková a Slza vystoupí se svými největšími hity. Další si chystají buď novinky, nebo nějakou speciální verzi. Mohu prozradit, že některá hudební vystoupení budou překvapivá,“ konstatoval ještě Wronka.

Favoritem Cen Anděl je skupina Kryštof

Přehled nominací

Skupina roku:

Kryštof – Srdcebeat

Slza – Katarze

Tata Bojs – A/B

Zpěvák roku:

David Koller – ČeskosLOVEnsko

Miro Žbirka – Miro

Richard Krajčo – Srdcebeat

Zpěvačka roku:

Barbora Poláková – Barbora Poláková

Ewa Farna – G2 Acoustic Stage

Klara. – Home

Objev roku:

Barbora Poláková – Barbora Poláková

Sebastian

Slza – Katarze

Album roku:

David Koller – ČeskosLOVEnsko

Kryštof – Srdcebeat

Slza – Katarze

Skladba roku:

Barbora Poláková – Nafrněná

Chinaski – Každý ráno

Kryštof – Ty a já

Kryštof – Srdcebeat

Reklama

Výběr článků

Načítám