Hlavní obsah

Nové knihy: Williams, Glukhovsky, Larssonová Kuby i Husák

Právo, František Cinger

Pestrá nabídka příběhů sci-fi, detektivek o lidské vášni, setkání se šamany, titulů určených dětem i dospělým doplňují samozřejmě audiokniha i komiks.

Článek

Stephen Williams:

Dívka, která si říkala Tuesday

Nové knihy

Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztratit.

Domino, přeložil Michael Havlen, 328 stran, 319 Kč, e-kniha 159 Kč

Dmitry Glukhovsky:

Metro 2035

Nové knihy

Třetí, závěrečný díl sci-fi série. Třetí světová válka smazala lidstvo z tváře Země. Přežili jen ti, kteří stačili doběhnout ke vchodům do moskevského metra. Tady, v hloubce několika desítek metrů, na stanicích a v tunelech, se lidé snaží přečkat konec světa.

Knižní klub, přeložil Rudolf Řežábek, 488 stran, doporučená cena 399 Kč

Åsa Larssonová:

Sluneční bouře

Nové knihy

Rebecka Martinssonová se po letech vrací do rodného městečka Kiruny kdesi za polárním kruhem. Zpátky ji povolá dávná kamarádka Sanna, jejíž bratr byl hrůzným způsobem zavražděn a rituálně zmrzačen v kostele náboženského společenství, které kdysi založil.

OneHotBook, , CD mp3, čte Jana Stryková, 10:08 hodin, 299 Kč ke 269 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Karmínový břeh

Nové knihy

Tajná komnata. Záhadné ztroskotání lodi. Vražda v pustých mokřinách... Zdánlivě jednoduché soukromé vyšetřování zavede zvláštního agenta Pendergasta daleko do minulosti – a do temnějších a nebezpečnějších vod, než by kdy mohl tušit.

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 296 stran, 349 Kč

Clemens Kuby:

Na cestě do sousední dimenze

Nové knihy

Autor po mnoho let navštěvoval s kamerou léčitele a šamany ve všech koutech světa a vytvořil úchvatný dokumentární film o duchovním léčení. Snímek se stal podkladem pro knihu, která se stala průvodcem po sousední dimenzi, přinášející pomoc.

Eminent, přeložil Miloslav Korbelík, 283 stran, 249 Kč

Josef Husák:

Fotografie

Nové knihy

Autor patří k předním českým představitelům subjektivního dokumentu, směru, který zaujímá stále významnější pozici v současné tvůrčí fotografii. Tvůrci, kteří mají a umějí co říci, dovedou těchto principů využít k myšlenkově závažným a vizuálně působivým dílům.

Nakladatelství Lidové noviny, 216 stran, 350 Kč

Felicia Dayová:

Jak (ne)být divný na netu

Nové knihy

Kniha od průkopnice online zábavy, herečky a „královny geeků“ nabízí zábavné, svérázné a inspirující vzpomínky na neobvyklé dětství, cestu za internetovou slávou i na to, jak své podivínství přijala a našla si vlastní místo na slunci.

Jota, přeložila: Petra Šmídová, 280 stran, 298 Kč, e-kniha 199 Kč

Jonathan Meres:

Svět podle Norma 4: Může vyžadovat baterie

Nové knihy

Neudělané úkoly, nevyplacené kapesné, nedoručené noviny: svět je hrozné místo, ale aspoň se ve čtvrtém dílu zvídavý čtenář konečně obeznámí s Normovou odvážnou, ba až revoluční myšlenkou „řečnických domácích úkolů“.

BB art, přeložil Richard Podaný, 216 stran, 249 Kč

Iva Hoňková:

Veselé pastelky kuklinky Zuzinky

Nové knihy

Pracovní sešit je rozdělený do čtyř kapitol podle ročních období. Obrázky jsou rozkreslené ve čtyřech krocích. Motivy jsou od jednoduchých až po složité. Je to malá školička kreslení nejen pro děti, ale pro všechny, kteří by rádi chtěli kreslit, a nevědí, jak na to.

Krigl, 44 stran, 99 Kč

Jan Novák, Jaromír 99:

Zátopek ...když nemůžeš, tak přidej!

Nové knihy

„Je to hranice bolesti a utrpení, která dělí chlapce od mužů,“ říkal Emil Zátopek. Právě posouvání mezí možností vlastního těla z něj udělalo fenomenálního běžce a jednoho z nejslavnějších sportovců historie. S bohatým životním příběhem.

Argo, Paseka, 208 stran, 398 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám