Hlavní obsah

Oasis se zatím nespojí. Podle Noela je bratr stále rozzlobený

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský kytarista, zpěvák a člen aktuálně nefungujících Oasis Noel Gallagher se nebrání myšlence sólového vystoupení, na němž by hrál jen písně Oasis. Jedním dechem totiž znovu zcela kategoricky odmítl návrat kompletní sestavy na pódia. Má prý příliš mnoho plánů v rámci vlastní sólové kariéry a především má problém se svým bratrem Liamem.

Foto: ČTK

Bratři ve při. Vlevo Noel Gallagher, vpravo Liam Gallagher.

Článek

„Dokážu si představit, že bych jednoho dne odehrál koncert postavený pouze na skladbách Oasis,“ prohlásil Noel Gallagher v nedávném rozhovoru pro magazín The Mirror v Argentině, kde vystupoval v rámci jihoamerické části festivalu Lollapalooza.

Vztah s bratrem Liamem podle něho zůstává velice chladný a on nemá zájem vyprovokovat další situaci podobnou té, která v roce 2009 vedla k rozpadu Oasis. „Liam je stále velmi rozzlobený muž. Není v pohodě. Má ve zvyku komplikovat i ty nejjednodušší věci,“ podotkl starší z obou bratrů.

Noel prý bude raději spokojeně dál vystupovat se svou doprovodnou kapelou High Flying Birds, než by šel do možného konfliktu a dalšího rozchodu Oasis. „Možná přijde den, kdy se obnovení Oasis bude zdát být dobrým nápadem, zatím však mám příliš mnoho sólových plánů.“

Oasis se rozpadli v roce 2009 po zásadní hádce obou bratrů. Začátkem letošního roku se objevily zprávy o možném smíření. Podle Noela však existuje jenom jednoprocentní pravděpodobnost, že se tak stane.

Jeho kapela High Flying Birds loni vydala album Chasing Yesterday, v dubnu bude pokračovat v britském turné a v létě vystoupí na několika festivalech, mimo jiné na maďarském Szigetu.

Návrat Oasis je tedy v nedohlednu, ale fanoušci na ně nezapomněli. Jako nejlepší britskou skladbu všech dob nedávno zvolili Wonderwall od Oasis. O jejím prvenství v anketě The Best of British 2016 stanice Radio X rozhodlo více než padesát tisíc posluchačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám