Hlavní obsah

Nová alba: Lucie Bílá, Zayn, Rituály i Vilém Čok

Právo, Jaroslav Špulák

Několik zajímavých domácích alb a jistě pozoruhodné počiny ze zahraničí. To je výčet nových desek tohoto týdne. Vládne mu nahrávka Hana Lucie Bílé a také debutové album bývalého člena One Direction Zayna Malika.

Článek

Lucie Bílá: Hana

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album Hana představuje Lucii Bílou s novým tvůrčím týmem, a to jak autorů hudby, tak textařů. Zpěvačka desku vydá ve čtvrtek, v den svých padesátin. Jsou na ní moderní popové písně a kvalitní texty.

Zayn: Mind of Mine

Foto: RCA

Nová alba

Debutové album bývalého člena skupiny One Direction Zayna Malika se hned po vydání setkalo s velkým ohlasem v jeho domovské Británii i v Americe. Na obou stranách oceánu se vyšplhalo na první hitparádové místo. Pop se na něm mísí s r’n’b.

Rituály: Vsaď na černou

Foto: Emerald Eyes Records

Nová alba

Debutové album české poprockové skupiny přináší velmi příjemné melodie i texty v češtině. Producentem kolekce je Yarda Helešic. Kapela nahrávku pokřtí 13. dubna v pražském Rock Café.

Vilém Čok: Zbožňuju tvou buchtu

Foto: archív V. Čoka

Nová alba

V pátek vyšlo nové album skladatele, textaře a zpěváka Viléma Čoka. Vznikalo tři roky a fanoušci se mohou těšit na kolekci, která je nejtvrdší v jeho kariéře. Klade v ní důraz na zpěv, produkci i leckdy jistě i dost provokativní názor.

Timudej: Ještěně

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album hravé české kapely Timudej vychází osm let po emisi druhé řadovky Con’ Čerto Grando. Jde o směs několika stylů, veselé a s nadhledem psané texty a rovněž výrazné melodie.

Hana Hegerová: Zpívá Hana Hegerová

Foto: Supraphon

Nová alba

Padesát let od prvního vydání nabízí Supraphon debutové album Hany Hegerové. Zpěvačka se prvního LP dočkala v pětatřiceti letech, kdy měla za sebou úspěšná herecká i pěvecká vystoupení. V replice historicky prvního obalu je dvanáct písní s cejchem legendární.

Babymetal: Metal Resistance

Foto: Mystic Production

Nová alba

Druhé album v domovině nesmírně populární japonské metalové kapely. Ve svém stylu mísí popmetalové melodie a teenagerské texty. Na nahrávce se podílelo několik významných japonských producentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám