Hlavní obsah

Nové knihy: Miłoszewski, Skleničková, Mašínová, Pehe i Duchovny

Právo, František Cinger

Konec polské série Zygmunta Miłoszewského o prokurátorovi Szackém, unikátní a citlivé vzpomínky Jaroslavy Skleničkové na zkázu Lidic, na život v Ravevensbrücku i po válce, povídky Milady Mašínové i próza Jiřího Peheho. Chybět nemůže audiokniha ani komiks.

Článek

Zygmunt Miłoszewski:

Hněv

Nové knihy

Třetí díl série o prokurátorovi Teodoru Szackém. Jednoho dne je v Olštýně vyslán do bývalého protileteckého krytu, kde byla během silničních prací nalezena lidská kostra. Je to začátek nejsložitějšího případu v jeho kariéře.

Host, přeložila Tereza Pogodová, 405 stran, 339 Kč

Jaroslava Skleničková:

Vzpomínky mě stále tíží

Nové knihy

Kniha navazující na titul Jako chlapce by mě zastřelili z pera nejmladší přeživší lidické ženy. Střípky úvah a zážitků ukazujících zvěrskost nacistického zločinu dopadnuvšího na muže, ženy i děti nevinných Lidic. Svědectví z Ravensbrücku i z roků po válce, které nezaznělo.

Nakladatelství Vega-L, 100 stran, e-shop Památník Lidice, 150 Kč

Milada Mašinová:

Kočky a jiné příběhy o strachu

Nové knihy

Povídky Milady Mašinové jsou výjimečné úžasnou, hororově laděnou atmosférou a krystalicky čistým stylem. Obojí dodává příběhům omračující nádech všudypřítomného strachu, obav, nepatřičnosti a podivnosti.

Argo, 152 stran, 248 Kč

Jiří Pehe:

Tři tváře anděla

Nové knihy

Dramatické osudy tří generací jedné rodiny s českými, židovskými a německými kořeny se prolínají s klíčovými událostmi 20. století. Tři rozdílné osobní příběhy odrážejí i tři fáze dějin, jimiž lidská společnost během posledního století prošla.

Prostor, 364 strany, 347 Kč

Jeff Lindsay:

Tropická deprese

Nové knihy

Dexter je mrtvý... Přichází Billy Knight. Bývalý policista, který slíbil pomoc kamarádovi a vydává se do Los Angeles, aby odhalil vraha, jenž si je tak jistý sám sebou, že se nezastaví před ničím.

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 288 stran, 299 Kč

Irena Dousková:

Napůl ve vzduchu

Nové knihy

Do poezie přetavená toužení na drahách žena – země – nebe – noc. Druhá autorčina samostatná sbírka je silná. Čím? Kondenzovanou melancholií, úsečnou obrazivostí, vzrušujícím pátráním v osobní i kolektivní paměti.

Druhé město, 56 stran, 199 Kč

David Duchovny:

Kráva nebeská

Nové knihy

Ztřeštěná crazy pohádka pro dospělé. Elsie Bovaryová si žije spokojený život. Je to šťastná kráva, tráví dny na pastvě a odpočinkem. Jednou zničehonic zatouží po svobodě a společně se svojí nejlepší kamarádkou Mallory se rozhodne utéct z kravína. Chvilku je to fajn...

Knižní klub, přeložila Jana Jašová, 184 stran, 199 Kč

Susan Butlerová:

Stalin a Roosevelt

Nové knihy

Co mohlo svést tyto dva odlišné muže dohromady? Autorka se podrobně zabývá vznikem a vývojem partnerství, kdy se vedoucí představitelé světa Západu a Východu stali více než spojenci. Sleduje jejich myšlenky, komentáře, obavy, úvahy, touhy…

Jota, přeložil Jan Sládek, 706 stran, 498 Kč, e-kniha 328 Kč

Hans Christian Andersen:

Malá mořská víla

Nové knihy

Jako podpora dnešní celorepublikové knihovnické akce Noc s Andersenem, jejíž tématem je 180. výročí napsání pohádky Malá mořská víla, vychází audiokniha tohoto příběhu.

Audiotéka, 35 minut, čte Ladislav Frej, od 1. do 30. dubna zdarma ke stažení na stránce http://audioteka.cz/andersen

Asa Larssonová, Ingela Korsellová:

Pax – Sluhové zla

Nové knihy

Pátý díl unikátního eposu žánru městské fantasy pro děti od deseti let, plný napětí, magie a akce. Odehrává se v současném Švédsku a je považován za moderní severskou klasiku.

Host, přeložila Marie Voslářová, 200 stran, 249 Kč

Jason Aaron, R. M. Guera:

Skalpy 4: Hryzání ve vnitřnostech

Nové knihy

Už čtvrtá kniha drsného komiksového příběhu z indiánské rezervace. Hrdinové i padouši se dostávají do čím dál většího svrabu a zdá se, že i Dashiell Zlý kůň překročí hranici, ze které se bude už těžko vracet zpátky.

Crew, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám