Hlavní obsah

Nový pořad o literatuře zahájí hororem

Novinky, Stanislav Dvořák

Rozhovory, knižní tipy a reportáže ze světa literatury má přinášet nový pořad ASAP, který budou uvádět Kristýna Večeřová, Bohdan Bláhovec a Jiří Podzimek. Literární magazín začíná ve středu ve 22.50 na ČT art.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohdan Bláhovec

Článek

V prvním díle ASAPu se bude diskutovat o pokleslém žánru hororu a o tom, zda se v něm najdou i kvalitní díla. Do  pořadu si pozvali hosty, jako jsou Juraj Herz a Martin Jiroušek.

Vedoucí projektu Jiří Podzimek ASAP definuje jako „Literární magazín ohledávající nově vycházející knihy mnoha staletí. ASAP hledá čtenáře, které přitahují knihy, jež se musí obejít bez reklamy.“

S Jiřím Podzimkem se v moderátorské dvojici budou střídat laureátka ceny Maxe Broda Kristýna Večeřová a dokumentarista Bohdan Bláhovec. „Chceme být nenucení, nevystupovat jako vševědoucí moderátoři. Jsme jen až překvapivě odlišní lidé s různou mírou sečtělosti, kteří se vynasnaží dělat dobrou věc. Bylo by skvělé, kdyby zaujala diváky různých generací,“ řekla Večeřová.

„Snažíme se i o to, aby ASAP nebyla pouze revue pro pár zasvěcenců, ale aby svou formou dokázal zatraktivnit nezlomné hodnoty světa literatury, které tak často na obrazovce nedostávají prostor. ASAP má být pořadem analytickým, stejně jako se bude snažit i o názory a humor, který nám jakožto tvůrcům v mediálním světě chybí,“ uzavírá Bohdan Bláhovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám