Hlavní obsah

Nová alba: Underworld, Emma Smetana či James

Právo, Jaroslav Špulák

Underworld vydali i u nás velmi očekávané nové album. Chystají se totiž v létě na festival Colours of Ostrava a bylo otázkou, v jaké formě se nacházejí. Emma Smetana je na začátku, britští James už toho mají naopak dost za sebou.

Článek

Underworld: Barbara Barbara, We Face a Shining Future

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská elektronická kapela Underworld se zdá být před svým červencovým příjezdem na festival Colours of Ostrava v dobré formě. Ohlasy na nové skladby jsou velice dobré, kritika desku označuje jako jednu z nejlepších od konce devadesátých let.

Emma Smetana: What I’ve Done

Foto: Warner Music

Nová alba

Debutové album české zpěvačky Emmy Smetany se stylově pohybuje v oblasti alternativního popu. Na skladbách se podílela především s Jiřím Burianem, texty jsou anglické a dva francouzské. Není příliš výrazná zpěvačka, některé písně ale mají bohatý vnitřní život a emoce.

James - Girl at the End of the World

Foto: Cooking Vinyl

Nová alba

Britská skupina James je na scéně, se šestiletou pauzou, od roku 1982. Stylově patří mezi ty, které se pohybují v oblasti alternativního rocku. Má smysl pro písničku i kompozici, výtečně v písních vytváří nálady.

Soul Asylum: Change of Fortune

Foto: Entertainment One

Nová alba

Soul Asylum je výborná skupina ze Spojených států a novinka Change of Fortune je jejím v pořadí jedenáctým albem. K rockovému zvuku kapela v posledních letech přidala trocha alternativního ladění, zachovala si ale melodický tah a muzikantství, které ji dělalo vždycky silnou.

Caliban: Gravity

Foto: Century Media

Nová alba

Německá metalcoreová skupina Caliban je legendou scény. Působí na ní již od roku 1997, a tak není divu, že z nového materiálu je patrná jak vyzrálost hudební, tak zkušenost autorská. Přesto je to ve svém ranku spíše průměrná deska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám