Hlavní obsah

RECENZE: Když se perou Batman a Superman

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - tak zní celý název dalšího komiksového popcornového filmu Zacka Snydera, který právě vstoupil do českých kin.

Trailer k filmu Batman vs.Superman: Úsvit spravedlnosti

 
Článek

Lidé začínají mít strach z nekontrolovatelné moci Supermana. Americká senátorka ho chce předvolat na kobereček, Superman se svědomitě dostaví, ale skončí to velkým průšvihem, který nikdo nečekal.

Lex Luthor zatím kuje pikle, nabízí vládě zbraň proti Supermanovi a Batman už má létacího panáka také dost. Rozhodne se, že ho zlikviduje, i když mu musí být jasné, že jde na sebevražednou misi. V dlouhé bitce dvou superhrdinů se ovšem ukáže, že se mohou stejně rychle i usmířit.

Film začíná masivní likvidací města, celkově v něm ale překvapivě není moc akce. Hodně se mluví, Batman a Superman často sošně stojí, vyhrožují, zlověstně hledí. K tomu jim hraje pompézní hudba.

Foto: Warner Bros

Ben Affleck a Jeremy Irons

Ben Affleck a Henry Cavill hrají komiksové postavy smrtelně vážně. Snímek není ani náznakem vtipný, a tak se tu prostor pro herectví těžko hledá. Vyloženě nepříjemný je Lex Luthor, kterého pojali jako blázna s neurotickými škuby. Jesse Eisenberg tu nemile přehrává.

Děj filmu je místy zmatený a motivace postav nejasná. Pomáhá si náhodami, které se prostě stanou. Už základnímu konfliktu mezi Supermanem a Batmanem cosi chybí. Jak uvěřit, že se jen tak „preventivně“ chtějí zabít?

Fanoušci si to snad užijí. Dostanou další z řady komiksových filmů, které jsou pro „skalní“ ctitele komiksů něčím zajímavé, pro běžného dospělého diváka ovšem docela těžko stravitelné.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Výběr článků

Načítám