Hlavní obsah

Filmové premiéry: Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Humr, Čarodějnice a další

Právo, Věra Míšková

Tento týden má premiéru celkem dvanáct filmů, mezi nimi Batman vs Superman. V blízké budoucnosti se odehrává Humr, milovníci hororů se budou bát na Čarodějnici. Své první celovečerní filmy představí Jan Bubeníček - povídkový trikový film Smrtelné historky, Marko Škop - drama Eva Nová a dvojice Tomáš Weinreb a Petr Kazda - Já, Olga Hepnarová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 12. týden

Článek

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Trailer k filmu Batman vs.Superman: Úsvit spravedlnosti

Respektovaný ochránce spravedlnosti v Gothamu se setkává s nejuctívanějším spasitelem moderní doby v Metropolisu. A zatímco Batman a Superman spolu válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, USA 2016, akční fantasy, 151 min., režie: Zack Snyder, hrají: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adamsová a další.

Humr

Trailer k filmu Humr

Romantický film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy jsou dle zákonů Města nezadaní lidé zatýkání a odváženi do Hotelu. Tam si musejí do 45 dní najít odpovídajícího partnera. Pokud se jim to nepodaří, jsou proměněni ve zvíře dle vlastního výběru a vypuštěni do Lesa.

Humr, Irsko / Velká Británie / Řecko / Francie / Nizozemsko, 2015, romantický, sci-fi, 119 min, režie: Yorgis Lanthimos, hrají: Colin Farrell, Rachel Weiszová, Jessica Bardenová a další.

Čarodějnice

Trailer k filmu Čarodějnice

Sedmičlenná rodina farmáře Williama se po vážném střetu se sousedy rozhodla opustit bezpečí osady v Nové Anglii a vydala se dobývat americkou divočinu. Jejich neblahé tušení umocňuje i řada obtížně vysvětlitelných událostí. V atmosféře všudypřítomné paranoie dochází k postupnému rozkladu rodiny...

Čarodějnice, USA 2015, horor, 92 min., režie: Robert Eggers,hrají: Anya Taylor-Joyová, Ralph Ineson, Kate Dickieová, a další.

Smrtelné historky

Trailer k filmu Smrtelné historky

Tři povídky na téma „jak prcek potkal někoho něco obrovského a doplatil na to“, oddělené i spojené třemi krátkými „jednohubkami“, tvoří trikový film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí.

Smrtelné historky, Česko 2016, povídkový, 80 min., režie: jan bubeníček, hrají? Jan Budař, Pavel Landovský, Aleš Najbrt a další.

Eva Nová

Trailer k filmu Eva Nová

Kdysi slavná herečka, hvězda, která pro svou kariéru zanechala malého synka převážně v péči své starší sestry, propadla po neúspěšném partnerském vztahu alkoholu. Nyní se vrací z léčebny, a pokouší se dostat ještě jednu šanci.

Eva Nová, Slovensko/ Česko 2015, drama, 106 min., režie:Marko Škop, hrají: Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová a další.

Já, Olga Hepnarová

Trailer k filmu Já, Olga Hepnarová

Portrét mladé ženy, která v roce 1973 nasedla do nákladního auta a v centru Prahy zabila 8 lidí. Svůj čin považovala za akt pomsty společnosti, která jí podle ní celý život ubližovala, a v roce 1975 byla jako poslední žena na území Československa popravena.

Já, Olga Hepnarová, Česko/ Polsko/ Francie/ Slovensko 2016, historický, 106 min., režie: Tomáš Weinreb a Petr Kazda, hrají: Michalina Olszańská, Klára Melíšková, Marika Šoposká a další.

Červený pavouk

Trailer k filmu Červený pavouk

Obyčejný mladý muž se setkává s mnohem starším mužem, o kterém se domnívá, že by mohl být pověstným Červeným pavoukem, obávaným sériovým vrahem. Začne jím být posedlý a pustí se do jeho sledování. Brzy bude muset učinit nejzásadnější rozhodnutí svého života.

Červený pavouk, Polsko/ Česko, Slovensko 2016, thriller, 95 min., režie: Marcin Koszałka, hrají: Filip Pławiak, Adam Woronowicz, Małgorzata Foremniaková, Julia Kijowska a další.

Mustang

Trailer k filmu Mustang

Vesnice na severu Turecka, začátek léta. Lale a její čtyři dospívající sestry si po cestě ze školy hrají s místními chlapci. Po vesnici se rozběhne zpráva o domnělých nemravnostech a nevinná hra brzy přeroste ve skandál s nečekanými následky. Film byl nominován na Oscara za nejlepší zahraniční film.

Mustang, Turecko/ Francie/ Německo 2015, drama, 94 min., režie: Deniz Gamze Ergüvenová, hrají: Güneş Nezihe Şensoy, Elit Iscan, Doğa Zeynep Doğuşlu a další.

Šiška Deluxe

Trailer k filmu Šiška Deluxe

Absurdní komedie odehrávající se v lublaňské čtvrti Šiška. Chytrolín a rozumbrada Mile, který ještě ve čtyřiceti stále žije u své matky, jeho stejně staří kamarádi Fedr, kdysi skinhead a nyní rozvedený otec, a bývalý pankáč a sirotek Zekir. Šance na změnu jejich katastrofálních životů má přijít se společným plánem na otevření pizzerie.

Šiška Deluxe, Slovinsko/ Česko 2016, komedie, 110 min., režie: Jan Cvitkovič, hrají: Fodransperg Ziga, Marko Miladinovic, Jana Prepeluhová a další.

Daleko od lidí

Trailer k filmu Daleko od lidí

Alžírsko 1954. Uprostřed neklidné a násilné doby se na cestu přes pohoří Atlas vydává dvojice mužů: vesničan Mohamed, obviněný z vraždy, a učitel evropského původu Daru, který byl vybrán, aby jej jako eskorta doprovodil k soudu. Oba muži musí cestou čelit kulkám, zuřící válce, zimě a dalším nebezpečím, aby si vybojovali svobodu.

Daleko od lidí, Francie 2014, drama, 115 min., režie: David Oelhoffen, hrají: Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel barek a další.

Barbie: tajná agentka

Trailer k filmu Barbie: Tajná agentka

Barbie s kamarádkami Terezou a Renée chodí na gymnastiku. Všechny tři jsou tak šikovné, že jejich schopnosti upoutají pozornost tajné agentury, která po celém světě honí ty největší zločince. V jejím hledáčku se právě objevila rafinovaná zlodějka šperků, která svou hbitostí a mrštností překonává i ty nejnepřekonatelnější překážky...

Barbie: tajná agentka, USA/ Kanada 2016, animovaný, 75 min., režie: Conrad Helten.

Případ SK 1

Trailer k filmu Případ SK1

Deset let usilovného vyšetřování sleduje film natočený podle skutečného případu. Mladý detektiv Charlie je dlouhých osm let jediným, kdo věří v existenci sériového zabijáka. Vražd přibývá, intervaly mezi nimi se zkracují a Charlie se stává architektem jednoho z jednoho z nejkomplexnějších pátrání, které kdy francouzská policie vedla.

Případ SK 1, Francie 2014, krimi, 120 min., režie: Fréderic Tellier, hrají: Raphael Personnaz, Nathalie Baye, Olivier Gourmet a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám