Hlavní obsah

Massive Attack přivezou na Rock for People nové EP

Novinky, Stanislav Dvořák

Průkopníci trip hopu Massive Attack se stanou hlavní hvězdou festivalu Rock for People, který se koná 3. až 5. července v Hradci Králové. Představí tam i nové EP se čtyřmi skladbami.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Massive Attack v pražské Tesla Areně

Článek

Bristolští Massive Attack se proslavili na začátku devadesátých let novátorským zvukem, v němž smíchali vše možné od elektronické taneční hudby přes hip-hop až po jazz. První deska Blue Lines (1991) byla ve své době zjevením, známé jsou také desky Protection a Mezzanine.

Massive Attack už na Rock for People vystupovali v roce 2008. Loni na podzim po pětileté odmlce oznámili evropské turné a slíbili i čerstvý materiál. Na konci ledna pak vydali čtyřskladbové EP Ritual Spirit, na kterém se poprvé od roku 1994 objevil i Tricky.

Ke zvučným zahraničním jménům v programu Rock for People 2016 patří také The Offspring, Bullet for My Valentine, The 1975, Chvrches, Enter Shikari, ANTI-FLAG či Royal Republic.

22. ročník festivalu se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 v hradeckém Festivalparku. Celofestivalový pas je v prodeji do 30. 4. za cenu 1500 Kč. Při zakoupení lístků i na slovenský festival Pohoda získáte výhodnější „kombo vstupenky”.

Reklama

Výběr článků

Načítám