Hlavní obsah

Rockovou operu 7 proti Thébám uvidí pětitisící návštěvník

Právo, kul

RockOpera Praha uvede v úterý 22. března od 19 hodin druhý díl antického cyklu 7 proti Thébám a při té příležitosti přivítá pětitisícího diváka této metalové opery.

Foto: archív RockOpera Praha

Z představení 7 proti Thébám

Článek

„Divadelní verzi 7 proti Thébám vidělo od její premiéry celkem 4 899 diváků. Při představení 22. března tedy překročíme pětitisícovou hranici a přivítáme jubilejního fanouška. Opera 7 proti Thébám nám dává velký prostor neotřelým nápadům k vytvoření pořádné show. Hrajeme na pódiu, mezi diváky, pod sklápěcím hledištěm, zavěšujeme se vysoko u stropu, lezeme po stěnách, využíváme celou naši divadelní arénu. Je to opravdu zážitek a není divu, že se divákům tato metalová nálož líbí. Přijďte ji i vy zažít na vlastní kůži,“ zve diváky zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest

7 proti Thébám je metalová opera o lásce, zradě a touze po bohatství a moci dvou Oidipových synů, jejichž rivalita a závist přeroste ve velké válečné tažení. Na inscenaci se autorsky podíleli Milan Steigerwald a Pavla Forest, režie se ujal Roman Štolpa. V hlavních rolích Plyneikése a Kreona se představí Jan Toužimský a Viktor Dyk. V roli Amfiaráa, věštce a bojovníka se premiérově představí Jiří Zonyga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám