Hlavní obsah

Nové knihy: Žantovský, Palán, Dvořáková a Mawer

Právo, František Cinger

Novinky týdne jsou určeny Velkým knižním čtvrtkem. Takže vychází román Michaela Žantovského, novinka Aleše Palána i Petry Dvořákové, příběhy Simona Mawera i Abnousse Shalmaniové. A samozřejmě audiokniha a komiks.

Článek

Michael Žantovský:

Ochlazení

Nové knihy

V prostředí současných zpravodajců, bývalých operativců ministerstva vnitra a spolupracovníků KGB či samotných agentů si vypravěč nemůže být ničím jistý, je neustále v ohrožení života. Musí jednat rozhodně, odhadovat přesně situaci a promýšlet každý krok.

Prostor, 384 stran, 347 Kč, e-kniha 174 Kč

Aleš Palán:

Ratajský les

Nové knihy

Ratajský les v Posázaví se stal v lednu 1952 místem vraždy. Na hromadě klestí zde byla nalezena komunistická funkcionářka Anna Felbabová s prostřelenou hlavou. Rudá justice odpověděla na její smrt nekompromisně a propaganda jí propůjčila vlastní interpretaci...

Pistoriusšanská, 264 stran, 279 Kč, e-kniha 189 Kč

Petra Dvořáková:

Sítě

Nové knihy

Tři příběhy o tom, jak nízké sebevědomí ovlivňuje náš život. Jste ohroženi jen do té míry, do jaké sami sobě nevěříte. Kde je nízké sebevědomí, stojí nablízku i manipulátor. A hledá, jak by vás využil ve svůj prospěch. Tři současné ženy, tři příběhy, které se netýkají jen jich.

Host, 320 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Simon Mawer:

Provazochodkyně

Nové knihy

Zatímco spojenecké jednotky utahují smyčku kolem Berlína, vynořuje se z trosek a rozvalin Německa na scénu Marian Sutrová, se kterou její britští velitelé ztratili kontakt na podzim 1943, kdy v Paříži padla do rukou gestapa. Nyní je jednou z mála přeživších agentů...

Kniha Zlín, přeložil Filip Hanzlík, 468 stran, 399 Kč, e-kniha 249 Kč

Abnousse Shalmaniová:

Chomejní, Sade a já

Nové knihy

V Teheránu 80. let se mladá Abnousse bouří proti nošení šátku. Aby se vyhnula nátlaku a šikaně, odchází rodina do Paříže, kde však zjišťuje, že ani tam není svoboda přesně to, o čem snila. Její vzpoura však nekončí.

Garamond, 280 stran, 280 Kč, e-kniha 130 Kč

Helle Helle:

Jestli chceš

Nové knihy

Příběh dvou lidí, kteří se ztratí v lese. Zaběhat si sem přijde každý zvlášť, cestu z lesa už ale hledají spolu. V chladném říjnovém soumraku jim totiž začne jít o život. Vypravěčem je muž, přesto se nejvíc dozvíme o ní. Bloudění dá oběma čas na rekapitulaci vlastního života.

Paseka, přeložila Helena Březinová, 144 stran, 249 Kč

Kate Atkinsonová:

Bůh v troskách

Nové knihy

Ursula Toddová prožívala znovu a znovu převratné události 20. století. Pozornost se upíná k milovanému mladšímu bratrovi Teddymu – adeptu básnictví, pilotovi bombardéru RAF, manželu a otci – a sleduje ho na jeho cestě mezi nebezpečími a pokroky té doby.

Argo, přeložila Veronika Volhejnová, 248 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Paula McLainová:

Létala jsem za sluncem

Nové knihy

Bělošské děvčátko uprostřed černé Afriky na počátku 20. století. To je Beryl, kterou matka v útlém dětství opustila a zanechala ji samotnou s otcem na koňské farmě. Po nezdařeném manželství se zoufale zamiluje do charismatického lovce Denyse Finche Hattona...

Metafora, přeložila Drahomíra Michnová, 312 stran, 349 Kč, e-kniha 244 Kč

Zuzana Pospíšilová:

Prázdniny s drakem

Nové knihy

Vojta se na prázdniny moc netěší. Všichni kamarádi jedou k moři, do hor nebo stanovat, jenom on musí léto trávit u babičky. Naštěstí se i u ní na vsi najde kamarád. Vojta se dá dohromady s Pavlem a spolu s ním objeví v lese podivné velké stopy. Kdo je tu zanechal?

Grada, ilustrovala Daniela Skalová, 72 stran, 219 Kč

Wolfram Berger:

Bohuslav Martinů: Kdo je na světě nejmocnější?

Nové knihy

Baletní myší komedie o jednom dějství podle anglické pohádky indického původu v hudební úpravě pro saxofonové kvarteto. Vypravuje Jiří Lábus

Radioservis, kniha s audioknihou, 48 stran, 50 minut, 249 Kč, mp3 ke stažení, 219 Kč

Aleš Kot:

Zero 3: Vlčí něha

Nové knihy

Edward Zero přestal být brutálním špionem, odešel z Agentury a našel lepší život na Islandu. Ale když sopka vybuchne a minulost se vrátí všemožným způsobem, jaká cesta si ho žádá? Palestina, Belfast, laboratoř v lesích – to všechno se vrací do hry.

Crew, přeložil Filip Škába, 136 stran, 369 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám