Hlavní obsah

Nová alba: UDG, Tanita Tikaram či Jeff Buckley

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu přichází na domácí trh se svým pátým albem poprocková kapela UDG. Novou desku mají i Tanita Tikaram či zpěvák Brian Fallon. Posmrtně vychází též album písničkáře Jeffa Buckleyho.

Článek

UDG: Emotikon

Foto: Warner Music

Nová alba

Ústeckolabská kapela UDG přichází se svým pátým řadovým albem. Zvukově dotažená nahrávka nabízí silnou první polovinu a průměrnější druhou. Na desce je šestnáct písniček, kapela disponuje tradičně velice slušnými texty.

Tanita Tikaram: Closer To The People

Foto: Reprise

Nová alba

V Německu narozená zpěvačka Tanita Tikaram se vrací po čtyřech letech s novým albem. Je na něm spojení popu a folku, Tikaram má příjemný hlas, písně jsou vlídné a melodicky ucházející.

Brian Fallon: Painkillers

Foto: Universal Music

Nová alba

Brian Fallon je zpěvák americké skupiny The Gaslight Anthem. Momentálně je jeho kapela v období odpočinku, a tak se rozhodl nahrát první sólové album. Je to rocková deska, ve které Fallon ukazuje svůj cit pro melodii i to, že je slušný zpěvák.

Jeff Buckley: You And I

Foto: Sony Music

Nová alba

Příznivci zesnulého amerického písničkáře Jeffa Buckleyho se dočkali novinky. Kompilace You and I obsahuje deset skladeb. Mezi nimi jsou první studiová nahrávka písně Grace či dosud nevydaná Dream Of You And I. Zbytek desky nabízí coververze písní Boba Dylana, Led Zeppelin, The Smiths, Louise Jordana, Jevetty Steele, Bukciho Whitea nebo formace Sly & The Family Stone. Většinu skladeb nahrál Buckley v roce 1993 v newyorském studiu Shelter Island Sound.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám