Hlavní obsah

Mozartovské oslavy

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový hudební festival uvidí Praha v dubnu. V týdnu od 17. do 24. dubna se hlavní město přihlásí k tradici uvádění děl W. A. Mozarta a v roce dvojího výročí salcburského génia (260 let od narození a 225 let od úmrtí) uspořádá první ročník mezinárodní přehlídky I‘ Mozart.

Foto: ČTK

Salcburský génius W. A. Mozart.

Článek

Tým v čele s Vladimírem Darjaninem, autorem projektu, chystá koncertní i operní část. V koncertní nabízí i vystoupení Pražského komorního orchestru (PKO) v Rudolfinu, který doprovodí i klavíristku Gabrielu Montero.

Největší pěveckou hvězdou bude ruská sopranistka Julia Ležněvová. „Tato pěvkyně bude u nás debutovat a doprovodí ji orchestr La Voce Strumentale s Dmitrijem Sinkovským,“ říká Darjanin. Zahajovacím koncertem festivalu bude recitál rakouského klavíristy Ingolfa Wundera, nositele druhé ceny z prestižní Chopinovy soutěže ve Varšavě 2010.

Na své si přijdou i ctitelé opery. Do Stavovského divadla přijedou soubory z Mnichova a Budapešti s inscenacemi Únosu ze serailu a Cosi fan tutte. Národní divadlo uvede Dona Giovanniho.

Festivalu bude předcházet ve dnech 14. až 16. dubna mezinárodní konference na téma Aktuální otázky mozartovského výzkumu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám