Hlavní obsah

Nové knihy: Bublanová, Bragi, Payne a Quentin

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne přinášejí prózu Alžběty Bublanové, romány Islanďana Steinara Bragiho i Brita Stevena Robinsona. Nechybí samozřejmě audiokniha ani nový komiks.

Článek

Alžběta Bublanová:

V Tichu

Foto: Alžběta

Nové knihy

Prostřednictvím života dívky Adély autorka přibližuje život dnešních dvacátníků. Svět, v němž je – navzdory všem zdánlivě neomezeným možnostem – obtížné najít nejen své místo, ale i sám sebe. A propracovat se k čemukoliv, co připomíná štěstí.

Knižní klub, 208 stran, 199 Kč

Steinar Bragi:

Planina

Nové knihy

Dva mladé páry z Reykjavíku se vypraví na cestu přes nehostinné planiny středního Islandu. Během nedobrovolného pobytu v domě s neznámými lidmi se jim jejich minulost ukáže v novém světle a je čím dál méně zřejmé, kde mají hledat nepřítele.

Kniha Zlín, přeložila Lucie Korecká, 2752 stran, 269 Kč, e-kniha 139 Kč

Steven Robinson:

Stopy v krvi

Nové knihy

Před 200 lety utekla loajalistická rodina před americkou válkou za nezávislost do Anglie, kde se po ní slehla zem. Americký genealog Jefferson Tayte je pověřen, aby zjistil, co se s ní stalo. Někdo si dal velmi záležet na tom, aby kompletně vymazal celou jednu pokrevní linii...

Mystery Press, Kateřina Niklová, 320 stran, 299 Kč, e-kniha 149 Kč

Patrick Quentin:

Stín viny

Nové knihy

Dramatizace románu z prostředí bohaté newyorské rodiny, v jejímž středu dojde k nečekané vraždě. Devatenáctiletá Irene Hadleyová má před svatbou, když se seznámí s okouzlujícím světákem Donem Saxbym. Zruší ji, ale zároveň se ukáže, že Saxby je profesionální svůdce.

Radioservis, 2CD, 2:18 hodin, 299 Kč

Lindsey Kelková:

Co ta holka chce?

Nové knihy

Tess si poprvé v životě musí vybrat mezi tím, o čem vždycky snila, a budoucností, o jaké se jí ani nesnilo. Srdce se potýká s rozumem, jde o celý další život – co tahle holka chce?

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 304 stran, 299 Kč

C. D. Payne:

Mládí imrvére v hajzlu aneb Geny nezapřeš

Nové knihy

Nickie Davidson si žil obyčejný život v zapadlém koutě Indiany. A nejspíš by se na tom nic nezměnilo nebýt objevu jeho otce, který zjistil, že jeho krevní skupina + krevní skupina jeho manželky dohromady v žádném případě nedávají malého Nickieho...

Jota, přeložila Naďa Funioková, 328 stran, 298 Kč

Hubert Reeves:

Jak jsem svým vnoučatům vyprávěl o vesmíru

Nové knihy

Kniha je založena na autentických rozhovorech astrofyzika Huberta Reevese s jeho čtrnáctiletou vnučkou. Vyprávějí si o vzniku a stáří vesmíru, černých dírách a temné hmotě, o poznávání světa, principech vědeckého uvažování a uspořádání lidských znalostí...

Dokořán, přeložila Stanislava Jindrová, 144 stran, 199 Kč

Michael Burleigh:

Pozemské mocnosti

Nové knihy

Politický zápas křesťanských církví s emancipačním, liberálním národním státem na pozadí humanistických kultů – Robespierrova jakobínského deismu, comtovské Velké bytosti lidstva, saint-simonovského a marxistického beztřídního ráje budoucnosti.

Leda, přeložila Alena Faltýsková, 520 stran, 598 Kč

Brian M. Bendis:

Ultimate Spider-Man: Venom

Nové knihy

Poté, co ho kousnul radioaktivní pavouk, získal středoškolský student Petr Parker neuvěřitelné pavoučí schopnosti. A teď se tenhle začínající superhrdina snaží vybalancovat svou školní docházku, soukromý život a kariéru okolím nepochopeného Spider-Mana.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 176 stran, 376 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám