Hlavní obsah

Trojan, Dyk a 30 kaprů. Natáčela se pohádka Anděl Páně 2

Novinky, sad

Hlavní část natáčení pohádky Anděl Páně 2 skončila. Vedle hlavních hvězd si v ní zahrála i spousta zvířat.

Foto: Marlene Film Production / Česká televize

Ivan Trojan

Článek

”Během ledna a února pracoval štáb pod vedením režiséra Jiřího Stracha v Ledči nad Sázavou, na zámku v Dolních Beřkovicích a na několika lokacích v Českém Krumlově. Poslední klapky zimního natáčení pak padly ve východní části Nízkých Tater v exteriérech na Králově Holi. Na jaře se budou točit ateliérové scény ve studiích České televize,” uvedla Uljana Donátová.

„V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí.”

Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví to, co má skutečnou cenu, a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Foto: Marlene Film Production / Česká televize

Vojtěch Dyk

Pohádka Anděl Páně 2 je zasazena do zimního období, jemuž se vzhledem k charakteru letošní zimy muselo pomoci. Na dosněžení se spotřebovalo 250 velkých pytlů sněhu vyrobeného z papírové drti. Speciálně pro film bylo vytvořeno 30 nových dekorací a použilo se přes 300 kostýmů.

Pro Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka byly připraveny dvě sady kostýmů, pro tuto pohádku byly vyrobeny dva páry speciálních vylehčených křídel, která jsou věrnou kopií původních andělských perutí, ale umožnují Ivanu Trojanovi příjemnější pohyb.

Nejdražší dekorací vyrobenou pro film bylo náměstí s tržištěm a obchody na hradě v Ledči nad Sázavou. Výroba kulis a dekorací trvala tři měsíce včetně ateliérových staveb. Mezi rekvizitami, které produkce musela speciálně vyrábět, vede párkařský vozík, který ve filmu obsluhuje Vojtěch Dyk, dále bylo třeba sehnat šicí stroje z konce 19. století. Ve filmu si zahrála také řada zvířat – 2 koně, 4 myši, 10 slepic a králíků, mrtvé prase, 30  kaprů, 6 amurů a 11 pstruhů.

Foto: Marlene Film Production / Česká televize

Jiří Dvořák

Vedle Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka hrají Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes, Vojtěch Dyk, Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík, Bolek Polívka, Marián Labuda, Jiří Bartoška, Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Anna Geislerová a nově Lucie Bílá v úloze svaté Lucie.

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu přistupujeme bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem,“ řekl režisér Jiří Strach.

Do kin film vstoupí 1. prosince 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám