Hlavní obsah

Koncert Tibet žije proběhne v březnu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Již podesáté se koná pražský benefiční koncert Tibet žije. V Radlické kulturní sportovně 10. března zahrají Houpací Koně, Manon Meurt a DJ Floex.

Foto: Profimedia.cz

Tibet

Článek

“Koncert nás provází od maturitního ročníku až do současnosti, za deset let jím prošla spousta dobrovolníků grafiků, a především kapel od známějších jako Please the Trees a Zrní po vycházející hvězdy jako Debbi Love. Každý do koncertu dal kus sebe a nakonec je to velká skládačka z nadšení mladých lidí, kteří podporují Tibet, ale nenaplňují stereotyp v batikovaném tričku. Akce zpřístupňuje otázku Tibetu široké veřejnosti bez předsudků a v současném prostředí,“ tvrdí pořadatelé.

Výtěžek půjde na tibetskou dětskou exilovou vesničku a školu v Biru vzdáleném 75 km od Dharamsaly, na severu Indie. Škola byla založena v roce 1986 a slouží především dospívajícím uprchlíkům z Tibetu. Pomáhá jim v získání kvalitního vzdělání, stejně jako v integraci do společnosti.

Vedle školy pro dospívající byla postavena i Dětská exilová vesnička, která v současné době poskytuje domov přibližně 1400 tibetským dětem. Dětské exilové vesničky jsou financovány výhradně ze soukromých zdrojů.

“Děkujeme našim štědrým přátelům a sponzorům za soustavnou podporu, která nám umožňuje projekt nejen udržovat, ale i jej dál vylepšovat,” řekl Lobsang Tenzin, který má na starosti fundraising.

Reklama

Výběr článků

Načítám