Hlavní obsah

Clapton vydá album s Johnsem, jenž produkoval hity Cocaine a Wonderful Tonight

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista a zpěvák Eric Clapton sice občas naznačuje cosi o důchodu, ale nebude to tak horké. Zatím chystá na jaro nové album I Still Do se svým starým známým, producentem Glynem Johnsem.

Článek

Glyn Johns pracoval s Rolling Stones, Eagles i Led Zeppelin a Claptonovi v roce 1977 produkoval album Slowhand, kde vyšly legendární hity Cocaine a Wonderful Tonight. Jejich nové album vyjde 20. května.

„Jde o příležitost po dlouhé době zase pracovat s Glynem Johnsem a také, náhodou, o 40. výročí desky Slowhand, řekl Eric Clapton.

Na novince s ním spolupracovali bubeník Henry Spinetti, baskytarista Dave Bronze, kytarista Andy Fairweather Low a varhaník Paul Carrack. Bude obsahovat dvanáct tracků.

Clapton, přezdívaný Mr. Slowhand, začal v 60. letech napodobováním starých bluesmanů a postupně se z něj stala největší sólová kytarová hvězda Velké Británie. Hrál ve skupinách Yardbirds a Cream a vydal i desítky sólových projektů. Už půl století plní největší haly na celém světě a prodal desítky miliónů desek. Je jediným člověkem na světě, který třikrát vstoupil do síně slávy Rock and Roll Hall of Fame - za Yardbirds, za Cream i sám za sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám