Hlavní obsah

Nneka: Mezi popem a Afrikou

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Rock for Churchill letos uvítá kromě Dub Inc či partičky Dubioza Kolektiv nigerijskou hvězdu, která si říká Nneka. Rock for Churchill se koná 26. a 27. srpna ve Vroutku.

Foto: Rock for Churchill

Nneka

Článek

V zahraničí známá zpěvačka Nneka se pohybuje mezi popem, funkem, afro-beatem, reggae. Upozornila na sebe v letech 2009 a 2010, kdy vydala desky The Uncomfortable Truth a Concrete Jungle, jež kritika ihned vyzdvihla.

Nneka své nigerijské kořeny nezakrývá, ale nejde o čistou world music. Její tvorba odráží Afriku i moderní západní zvuk s dotekem elektroniky. Obdivuje ji i Lenny Kravitz, The Roots či Gnarls Barkley. V roce 2009 získala ve Velké Británii Cenu MOBO (Music of Black Origin) jako Nejlepší africká umělkyně.

Na festivalu vystoupí také Dub FX, vlastním jménem Benjamin Stanford, který přiveze novou desku. Australský hudebník používá pouze svůj hlas podporovaný live smyčkami a efektovými pedály. Kromě Dub FX a Nneky dorazí francouzští Dub Inc, bosenští Dubioza Kolektiv a z domácích třeba Monkey Business, Vypsaná fiXa, Prago Union & Champion Sound a Mydy Rabycad.

Limitovaný počet dvoudenních vstupenek za nejnižší cenu 700 Kč (+ poplatky) je v předprodeji do 29. února, od 1. března se cena zvedá o 100 Kč. Ke každé vstupence v této limitované edici obdržíte jako bonus 2 piva zdarma. Kompletní informace o předprodeji najdete na www.rfch.cz/vstupenky.

Reklama

Výběr článků

Načítám