Hlavní obsah

Nová alba: Oldřich Janota, nominovaní na Grammy nebo Beata Hlavenková

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu je možné si obstarat kolekci osmi cédéček Oldřicha Janoty nebo novou desku Beaty Hlavenkové. K dispozici jsou na jednom albu i písně nominovaných na ceny Grammy či novinky kapel Kula Shaker nebo Drowning Pool.

Článek

Kula Shaker: K 2.0

Foto: StrangeF.O.L.K.

Nová alba

Britská kapela Kula Shaker prožívala nejlepší období v devadesátých letech minulého století, kdy vydala svá první dvě alba. V roce 1999 se na pět let rozpadla. Novinka je její pátá řadová deska. Je na ní směs rocku a psychedelie, vcelku povedený počin.

Oldřich Janota: Ultimate Nothing

Foto: Indies Happy Trails

Nová alba

Retrospektivní 8CD box Oldřicha Janoty obsahuje koncertní nahrávky, různé sessions, ale i archivní záznamy z domácích studií. Sedm z osmi CD nahrávek nikdy nebylo na CD vydáno a mapují Janotovu tvorbu od roku 1982 do současnosti.

Ronan Keating: Time Of My Life

Foto: Universal Music

Nová alba

Irský popový zpěvák a skladatel vydává své desáté studiové album. Jsou na něm sofistikované skladby, kterými Keating navazuje na to nejlepší, co na svých deskách jako umělec sdělil v minulých let. Je to příjemný a hodnověrný pop.

Drowning Pool: Hellelujah

Foto: Entertainment One Music

Nová alba

Texaští Drowning Pool jsou na scéně úctyhodných dvacet let. Za tu dobu se neustále pohybovali v ranku alternativního metalu, který přitvrzovali a třeba i zjemňovali podle toho, jak jej zrovna cítili. Nová deska je návratem k metalovým kořenům.

Beata Hlavenková: Scintilla

Foto: Animal Music

Nová alba

Pozoruhodná nahrávka talentované Beaty Hlavenkové. Její klavír je na albu rozmnožen vrstvami jiných klávesových nástrojů i vokály a každá skladba je ozdobena přítomností jednoho či více hostů z celého světa.

Různí: 2016 Grammy Nominees

Foto: archív cen Grammy

Nová alba

Ceny Grammy byly v noci z pondělí na úterý rozdány. Na albu jsou představeni někteří nominovaní se skladbou, která pro ně byla v loňském roce důležitá. Vedle sebe tak stojí Taylor Swiftová, Bruno Mars, Ed Sheeran, Maroon 5, The Weeknd a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám