Hlavní obsah

Nová DVD: Laputa, Pařížská blbka a Purpurový vrch

Právo, Věra Míšková

Tento týden vycházejí tři filmy s výraznými herečkami: Tereza Voříšková hraje hlavní roli v českém dramatu Laputa. Camille Cottinová hraje hrdinku komedie s všeříkajícím názvem Pařížská blbka. A do třetice je tu Mia Wasikowska a její Edith v hororu Purpurový vrch.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 6. týden

Článek

Laputa

Nová DVD

Sedmadvacetiletá Johanka tráví veškerý čas ve své kavárně Laputa. Má tolik možností, jak prožít svůj život. Přesto jí tato svoboda přináší pocit úzkosti a osamocení. Kavárna je pro ostatní místem, kam přicházejí a zase odcházejí žít své životy. Stačí Johance její ostrov?

Laputa, Česká republika 2015, drama, 89 min., režie: Jakub Šmíd, hrají: Tereza Voříšková, Igor Orozovič, Alena Bazalová, Marika Šoposká, Petr Stach a další.

Pařížská blbka

Nová DVD

Třicetiletá Camilla, blbka od narození, se rozhodne nadobro skoncovat s ordinérním životem. Cíl je jasný: zaslouží si mít život lepší než zbytek lidstva. Nemůže se přece takhle trápit – jezdit veřejnou dopravou s ostatními lidmi nebo pracovat pro šéfa se smradlavým dechem! Ne – Camilla si zaslouží mnohem víc...

Pařížská blbka, Francie 2015, komedie, 82 min., režie: Eloise Langová a Noémie Saliglio, hrají: Camille Cottinová, Antony Hickling, Kad Merad a další.

Purpurový vrch

Nová DVD

Edith je na svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem. Záhadnému siru Thomasi Sharpeovi se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on tak, že se za něj provdá a stane se spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma...

Purpurový vrch, USA 2015, hororové drama, 119 min., režie: Guillermo del Toro, hrají: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastainová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám