Hlavní obsah

Ridley Scott připravuje film Alien: Covenant s McBridem

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Danny McBride, známý především jako komik, se chystá vstoupit do světa sci-fi. Mohl by získat jednu z hlavních rolí ve velkorozpočtovém spektáklu Ridleyho Scotta Alien: Covenant, informoval server TheWrap.

Foto: Profimedia.cz

Danny McBride

Článek

McBride se spřátelil se Scottem při diskuzích o starých filmech. Oba dva jsou vášniví cinefilové. Michael Fassbender si v novince zopakuje svou roli z filmu Prometheus a hlavní ženskou roli má dostat Katherine Waterstonová. Zatím jde jen o neoficiální informaci, společnost 20th Century Fox ji nechtěla komentovat.

Příběh se má odehrávat na vzdálené planetě, kde přistane loď Covenant, a posádka objeví neznámý ráj. Jak už to ve sci-fi bývá, mimozemský ráj je ve skutečnosti velmi nebezpečný a jeho jediným obyvatelem je umělý “synthetic”.

Alien: Covenant má odstartovat celou trilogii, která stále vychází z původního snímku Vetřelec z roku 1979. Ten figuruje v mnoha žebříčcích nejlepších filmů všech dob, což se ale nedá říct o současných pokračováních. Už Prometheus předvedl bezradný scénář a recyklování starých nápadů. Scott uvedl, že původní název Promethea byl Paradise (Ráj) a mělo jít o prequel Vetřelce. Když přišel scenárista Lindelof, trochu příběh přepracoval a vymyslel nový název.

Reklama

Výběr článků

Načítám