Hlavní obsah

Nové knihy: James, Mankell, Heronová a Tomek

Právo, František Cinger

Novinkám tohoto týdne vévodí čtvrtý díl bestselleru Padesát odstínu šedi. Vyšel i další příběh komisaře Wallandera, kniha o designérce pana Tiffanyho, příběhy dobrodružné i historické, včetně české verze arabských legend a pohádek. A samozřejmě audiokniha, a dokonce dva komiksy.

Článek

E L James:

Grey

Nové knihy

Čtvrtý díl série věnované bizarnímu vztahu Christiana Greye a Anastasie Steeleové v trilogii Padesát odstínů šedi, viděného nyní z pohledu pana Greye. Příběh lásky, sexuálních experimentů, poddajnosti, ale i touhy zachovat si rysy vlastní osobnosti.

XYZ, přeložila Zdeňka Lišková, 560 stran, 459 Kč

Henning Mankell:

Firewall

Nové knihy

Osmý případ komisaře Kurta Wallandera o boji s těmi, kdo využívají zranitelnosti digitalizovaného světa. Muž se zastaví u bankomatu, aby si vybral peníze, a nepochopitelně se zhroutí mrtvý k zemi. Vypadá to jako nešťastná náhoda. Skutečnost je ale složitější.

Host, přeložila Helena Stiessová, 544 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Echo Heronová:

Poledne u Tiffanyho

Nové knihy

Dosud nezveřejněný příběh umělecké designérky Clary Wolcottové, která v létě 1888 vstoupila do manhattanské kanceláře slavného Louise Tiffanyho. Celá léta zůstávala její role jedním z nejstřeženějších tajemství výrobce krásných lamp.

Metafora, přeložila Blanka Petáková, 456 stran, 399 Kč

Miloš Doležal:

Jako bychom dnes zemřít měli

Nové knihy

Drama života, kněžství a mučednické smrti číhošťského faráře P. Josefa Toufara, které čtou David Matásek a Jana Franková.

TEBENAS ve spolupráci s Radioservisem, mp3, 7:18 hodin, 299 Kč

Miloš Hořejš, Jiří Křížek:

Zámek s vůní benzínu

Nové knihy

Automobily a šlechta v českých zemích do roku 1945. Díky archivní dokumentaci lze přesvědčivě rekonstruovat některý z osudů zámeckých šoférů, cestovatelů či závodníků a obohatit obraz každodenní kultury šlechtického sídla o originální a neznámé téma.

Mladá fronta, 280 stran, 399 Kč

Jiří Tomek:

Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky

Nové knihy

Soubor všech možných žánrů arabské lidové vypravěčské tvorby. Prolínají se krásné staroarabské mytické náměty s lidovými, nábožensko-legendárními a koranickými vyprávěními islámské epochy. O vládcích jihoarabských říší a zaniklých kmenech.

Argo, 380 stran, 398 Kč

Simon Scarrow:

Orlovo proroctví

Nové knihy

Píše se rok 45 n. l. a centurioni Macro a Cato, kteří ještě nedávno sloužili v římském vojsku, uvízli v Římě. Oba čekají na výsledky vyšetřování smrti dalšího důstojníka, ke které se nachomýtli, a jejich osud se zdá nejistý. V sázce však není pouze budoucnost obou vojáků...

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 384 stran, 299 Kč

Tomáš Němeček:

Jan Hus očima krejčího Ondřeje a panny Anežky

Nové knihy

První díl zamýšlené zábavné série popisující naše slavné hrdiny tak, jak je neznáme. Čeká nás plno pikantních detailů, zajímavostí, vtipných komentářů a komiksových ilustrací. Průvodci vám budou krejčí Ondřej a panna Anežka, historické postavy, které Husa zažily.

Mladá fronta, ilustrace Tomáš Chlud, 152 stran, 199 Kč

David Schmidtz:

Prvky spravedlnosti

Nové knihy

Profesor Arizonské univerzity populárním způsobem vysvětluje, co je podle jeho představ spravedlnost. Mluví v té souvislosti i o principu zásluh, rovnosti a potřeb člověka.

Cevro Institut, Dokořán, přeložil Michal Skala, 304 stran, 348 Kč

Russell Blake:

Jet – Zrada

Nové knihy

Krásná Jet je zpátky ve hře a vyráží na životní misi. Aby našla a dostala zpět svou malou dceru, musí definitivně vstát z mrtvých a vrátit se ke kariéře tajné agentky. Čeká ji cesta z Nebrasky do vykřičených čtvrtí Bangkoku, cesta plná krve, násilí, smrti a zrady.

Mystery Press, přeložila Helena Dvořáková, 304 stran, 279 Kč

Brian Posehn:

Deadpool: Drákulova výzva

Nové knihy

Drákula si vybral nevěstu: sukubí královnu nemrtvých. Má to ale jeden háček: k jejímu nalezení si najal Deadpoola. A náš starý neposeda Wade se v komiksu pustí do vykopávání Drákulovy dlouho zakopané vyvolené jako psychotická verze Indiany Jonese.

Crew, přeložil Darek Šmíd, 200 stran, 469 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám