Hlavní obsah

Příběh Coco Chanel v Metru

Právo, kul

Komedie o legendě světové módy má obnovenou premiéru v divadle Metro na Národní třídě v Praze. Proč zkrátila sukně a vyhodila korzety? Aby se daly šaty snáze svléknout.

Foto: archív divadla Metro

Herečky Libuše Švormová (vlevo) a Michaela Dolinová v komedii Příběh Coco Chanel

Článek

Její život je obrazem 20. století. Komedie se nechává inspirovat jejími osudovými muži - francouzským důstojníkem, anglickým lordem, ruským následníkem trůnu i nacistickým příslušníkem tajné služby. Ti a mnozí další ovlivnili její život. Vlastnila módní impérium, vydělávala milióny a neměla je komu odkázat. Toužila po rodině a nakonec se jejím posledním domovem stal hotel Ritz.

V komedii Příběh Coco Chanel se také dozvíte, proč tajila svůj původ i datum narození. Libuše Švormová jako stárnoucí Gabriela Chanel s nadsázkou vzpomíná v interview na své pěvecké ambice a neúspěchy. Vrací se do období, kdy otevřela svůj první butik v Paříži a myslela, že u klobouků skončí její kariéra.

V inscenaci dále hrají Michaela Dolinová jako mladá Coco Chanel, Jan Čenský a Filip Sychra. Režie se ujal Jiří Adamec. Komedie se hraje již třináct let.

Na 18. únor je od 11 hodin připraveno představení pro seniory, 23. února v 19 hodin se hraje pro všechny.

Reklama

Výběr článků

Načítám