Hlavní obsah

Zemřel slovenský herec Leopold Haverl

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 79 let v pátek zemřel slovenský herec Leopold Haverl. Jeho úmrtí potvrdila mluvčí Slovenského národního divadla (SND) Izabela Pažítková.

Foto: Profimedia.cz

Leopold Haverl na fotografii z roku 2013

Článek

Herec měl problémy s ledvinami a loni strávil hodně času v dialyzačním středisku v Piešťanech. Navzdory zdravotním komplikacím a vysokému věku byl Haverl stále aktivní. Hrál v divadle a účinkoval také v televizních seriálech.

Narodil se 16. února 1936 v Bratislavě. V divadle se pohyboval od mládí, protože jeho otec byl osvětlovačem v SND. Haverl byl členem Vesnického divadla, Krajského divadla v Trnavě a od roku 1967 působil v SND.

Čeští diváci si ho můžou pamatovat z oblíbených pondělních televizních inscenací. Zahrál si například ve filmech Případ jasnovidce Hanussena (1969), Hájnikova žena (1971), Ztráty a nálezy (1975), Život bez konce (1982). Objevil se také v seriálech Dobrodružství kriminalistiky (1989) či Četnické humoresky (1997).

Haverl si v roce 2006 zahrál hlavní mužskou roli v muzikálu Hello, Dolly! na bratislavské Nové scéně po boku Heleny Vondráčkové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám