Hlavní obsah

Zpěvák Paul Anka zrušil koncerty v Evropě včetně Prahy

Zpěvák Paul Anka definitivně zrušil své koncerty v Evropě včetně vystoupení, které se mělo uskutečnit v Praze. Odůvodnil to aktuálním bezpečnostním stavem v Evropě a událostmi ve Francii a Egyptě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Paul Anka loni v červenci v Praze.

Článek

Majitelům zakoupených vstupenek budou vráceny peníze v předprodejních místech, kde vstupenky zakoupili, informoval Martin Zvoníček.

Anka měl původně v Praze v Kongresovém centru vystoupit 3. února. Později koncert odložil, nyní ho zrušil. Pořadatel koncertu společnost JVS Group shledává obavy o bezpečnost neopodstatněnými pro zrušení vystoupení. „Přístup Paula Anky nás velice zklamal. Je nám opravdu líto, že pan Anka zarmoutil tisíce svých fanoušků ve všech třech zemích, rovněž i toho, že poškodil partnery koncertu,” uvedla ředitelka marketingu JVS Group Lucie Nouzová.

V Česku je Anka známý především jako autor svého největšího hitu Diana, který díky textu Zdeňka Borovce a interpretaci Milana Chladila zlidověl. Píseň vyšla na desce už v roce 1957. Čtyřiasedmdesátiletý rodák z Ottawy má od začátku 90. let americké občanství. V bývalém Československu vystoupil už v roce 1966. Předloni zpíval v zaplněném pražském Kongresovém centru, kde vystoupil se čtrnáctičlenným big bandem v rámci celosvětového turné Love Never Felt So Good.

Reklama

Výběr článků

Načítám