Hlavní obsah

Nové knihy: Geislerová, Ulická, Meyer i Cieslar

Právo, František Cinger

Z novinek vybíráme román ruské autorky Ljudmily Ulické, detektivky Dona Meyera i Adlera-Olsena. Připomenutí si zasluhuje deníkový záznam Jiřího Cieslara Matouš, audiokniha Ani Geislerové i komiks Ganz 10.

Článek

Aňa Geislerová:

P. S.

Nové knihy

Audiokniha s deníkovými zápisky populární herečky zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit.

Supraphon, 4 hod. 27 min., CD mp3, 249 Kč

Ljudmila Ulická:

Zelený stan

Nové knihy

Autorka rekonstruuje zamlčovanou minulost disentu, samizdatu a nucené emigrace v bývalém Sovětském, svazu. Román tří mladých studentů začíná březnem 1953, kdy umírá Josif Stalin, a končí o třiačtyřicet let později smrtí básníka Josifa Brodského (1996).

Paseka, přeložila Alena Machoninová, 496 stran, 249 Kč

Deon Meyer:

7 dní

Nové knihy

Neznámý odstřelovač si vybral za cíl policisty a vyhrožuje, že se budou útoky opakovat každý den, dokud nebude zatčen vrah mladé ambiciózní právničky Hanneke Sloetové. Benny Griessel je proto povolán k vyšetřování starého případu, který uvázl na mrtvém bodě.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 464 stran, 359 Kč

Jussi Adler-Olsen:

Nesmírný

Nové knihy

Šéfa oddělení Q Carla Morcka vyruší při obvyklém ranním šlofíku telefon. Pod velkým tlakem se kriminalisté vracejí k sedmnáct let starému případu dívky, která jednoho dne zmizela ze školy a později byla nalezena mrtvá vysoko ve větvích stromu.

Host, přeložila Kristina Václavů, 575 stran, 229 Kč, e-kniha 189 Kč

Stéphanie Des Hortsová:

Cartierova panteřice

Nové knihy

Autorka popisuje život Jeanne Toussaintové, která se stala klenotem firmy Cartier. Ze zneužívaného děvčete z bruselské rodiny se stane nejznámější kurtizánou Paříže a poté návrhářkou těch nejkrásnějších klenotů světa. Opět ale v pozadí muže, Louise Cartiera.

Metafora, přeložila Helena Obručová, 272 stran, 299 Kč, e-kniha 209 Kč

Sabaa Tahirová:

Jiskra v popelu

Nové knihy

Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz, odboj zachrání bratra před popravou.

Host, přeložila Petra Johana Poncarová, 456 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Jiří Cieslar:

Matouš, deník z let 2003 – 2006

Nové knihy

Strhující deník filmového vědce, kritika a esejisty ze sklonku jeho života. Zachycuje ty nejjemnější záchvěvy lidské duše, ale i mnoho z veřejného dění Cieslarovy doby. Matouš je jméno autorova psychoterapeuta, který během děje vážně onemocní a umírá na rakovinu.

Torst, 516 stran, 444 Kč

Holokaust a jiné genocidy

Nové knihy

Ve 20. století přes okázalou namyšlenost moderní civilizace docházelo k záměrnému a systematickému ničení celého národa nebo etnické skupiny. Kniha se věnuje holokaustu, genocidě Arménů, hladomoru na Ukrajině, kambodžské, rwandské a jugoslávské genocidě.

Občanské sdružení PANT, přeložila Petruška Šustrová, 196 stran + DVD, 285 Kč

Petra Vychytilová:

Nastydla strašidla

Nové knihy

Ideální kniha pro předčítání dětem, které ještě nevládnou písmenky a psanými slovy, ale s nimi si jistě užijí i malí čtenáři. Ti se přenesou do pohádkového světa a s Anetkou prožijí spoustu dobrodružství a zábavy.

Miraculum Octavum Mundi, 122 stran, 399 Kč

Hiroja Oku:

Gantz 10

Nové knihy

Komiks se mstícími se zabijáckými mimozemšťany, fanatickým bojovníkem, který chce dokázat, že je nejlepší, mužem s tajemnými schopnostmi..., a mezi těmi všemi je hrdina, který má nový objekt, jež se snaží dostat do postele.

Crew, 220 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám